Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 16, 2022 - Mayıs 23, 2022

Tez Savunması - Sezercan Uçar

Psikoloji Yüksek Lisans Programı öğrencilerimizden Sezercan Uçar’ın Yüksek Lisans Tez Savunması 23 Mayıs 2022 günü saat 11:00’de çevrimi şekilde yapılacaktır. 

Sınav aşağıdaki bağlantıdan çevrimi izlenebilir.

Join Zoom Meeting https://ozyegin-edu-tr.zoom.us/j/96836966139?pwd=Mno1TXZLbDl1bmxFOGlENEhJQTViUT09

Meeting ID: 968 3696 6139

Passcode: 272723

 

Tez Konusu: Velayeti olmayan babaların boşanma ve velayet sonrası deneyimleri: Ebeveyn yabancılaşması ile ilgili bir olgubilim çalışması

 

Danışman adı: Dr. Öğr. Üyesi Selenga Gürmen

 

Özet: Ebeveyn yabancılaşması, boşanmış ailelerin boşanma sürecinde ve sonrasında yaşayabileceği sonuçlardan biridir. Aile sistemleri teorisini temel çerçeve olarak kullanan bu çalışma, boşanma ve velayet süreçlerinden sonra ebeveyn yabancılaşması bağlamında velayeti olmayan babaların deneyimlerini araştırmaktadır. Velayeti olmayan babalardan oluşan bir örneklem havuzunun (N = 67) Rowland Ebeveyn Yabancılaşma Ölçeği'ndeki ortalama puanından daha yüksek puan alan yedi baba amaçlı olarak seçilmiştir. Yorumlayıcı olgubilim analizi kullanılarak babaların ebeveyn yabancılaşma deneyimleri “Yabancılaşma yolları”, “Babaların psikolojik çıktıları”, “Baba-çocuk ilişkisindeki değişimler”, “Profesyonellerle deneyimler”, “Adaletsiz toplumsal yapı” ve “Karanlığı aydınlatmanın yolları” olmak üzere altı ana tema altında kümelendirilmiştir. Çalışmanın bulguları; mevcut literatür, güçlü yönler, kısıtlı kaldığı noktalar, gelecekteki araştırmalar için öneriler ve klinik ve yasal uygulamalar bağlamında tartışılmaktadır.

 

Kişisel Verilen Korunması/Aydınlatma Metni

Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki programlarda, danışman, jüri üyesi veya öğrenci olarak katılınan online platformlarda gerçekleştirilen akademik faaliyetlerin sadece idari ve yasal yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla kayıt altına alındığı, söz konusu kayır ile elde edilen kişisel verilerin ilgililer tarafından başka bir amaçla kullanılmayacağı hususunda şahsınızı aydınlatır, görevi kabul ile bu hususu beyan ve taahhüt etmiş olduğunuzu belirtir, gereğini önemle rica ederiz.”