Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 09, 2022 - Eyl 14, 2022

2022-2023 Güz ve Bahar Dönemi Ek Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz,

 

2022-2023 Yurt Başvuru sürecimizin tamamlanan aşamaları dahilinde yurt planlaması iptal olmuş öğrencilerimize ait kısıtlı sayıdaki yatak kapasitemizi yeniden başvuruya açıyoruz. Başvurunuzu yaparken özellikle yurtlarımızda konaklamasının önem arz ettiği öğrencilerimizin, başvuru formundaki “Tercih ettiğim oda tipine yerleşemezsem, herhangi bir odaya yerleştirilmek istiyorum” için tanımlanan “EVET” seçeneğini belirtmesini önemle hatırlatırız.  

Yurtlarımızın bağlı bulunduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın barınma yerleriyle ilgili mevzuatı gereğince, “Kişinin toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede bulaşıcı hastalığı olmaması” yurda kabul için ön şart olarak yer almaktadır. (02.07.2020 Tarihli Resmi Gazete, Yüksek Öğrenim Kurumlarında Barınma Hizmetleri Yönetmeliği 21. Madde- c bendi, 26. Madde- 8. fıkra) 

Yukarıdaki hükme istinaden kişi ve toplum sağlığını korumaya yönelik kurumsal sorumlulukları yerine getirebilmek için 2022-2023 Öğrenim yılı içinde yurtlarda konaklayacak ve/veya kendisine ilişkin yurda giriş sürecinin başlatılmasına yönelik yurt başvurusu yapan tüm öğrencilerimizin Sağlık Bakanlığı veya Hükümet ya da ilgili idari otoritelerin kararı veya tavsiyeleri uyarınca, gereklilik dolayısıyla istenildiğinde hatırlatma doz aşılarını yaptırmayı ve/veya alınacak her türlü önlem ve tedbir kurallarına uymayı, aksi takdirde yurttaki konaklamasına derhal ve koşulsuzca son verilmeyi kabul etmiş sayılır.

Salgın hastalıklar kapsamında her türlü önlem ve kurallar güncellenmeye tabi olup yetkili kamu kurumlarının yapacakları düzenlemeler ve bu düzenlemelere uygun olarak Yurt Yönetiminin alacağı kararlar ile yurtlarda gerek Covid-19 gerekse diğer hijyen gereklilikleri ile ilgili alınan önlemlere ilişkin barınan kişinin yükümlülükleri saklıdır.

Yurt Başvuru Süreci

 

 2022- 2023 Güz ve Bahar Dönemi Ek Yurt Başvurusu 09 Eylül 2022 Cuma 17:00 ile 14 Eylül 2022 Çarşamba 17:00 arasında SIS üzerinden alınacaktır.

 Başvurunuzun geçerlilik kazanabilmesi için depozito (yeni girişli öğrencilerimiz için 1.000 TL, mevcut öğrenciler için 500 TL) ve peşinat ücreti (2.500 TL) ödemeleri başvuru tarihleri içerisinde yapılmalıdır.  (Yurt burslu öğrenciler Peşinat ücretinden muaftır.) Başvuru üzerinde son gün ve saatine kadar her türlü değişim ve güncelleme yapılabilir. Güncellemeler ilk başvuru tarih ve saatini etkilemeyecektir.

 Peşinat Ödemesi

Peşinat ödemesi (2.500 TL) başvuru sırasında, başvurunuzun geçerli olabilmesi için ödemeniz gereken tutardır. Yıllık oda borcunuz peşinat ödemesi düşüldükten sonra, geri kalan tutar 2’ye bölünerek güz ve bahar dönemi olarak yansıtılacaktır. Burslu öğrenciler dışında tüm öğrencilerimizin peşinat ödemesi yapmaları gerekmektedir.

 Depozito ve Peşinat ücretleri; Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü tarafından duyurularla belirtilen tarihler arasında, SIS>>FinansalBilgiler>>Güvenli Ödeme ekranından kredi/banka kartı ile ya da Fibabanka şubelerinden ‘Öğrenci Numarası’ ve ‘T.C Kimlik Numarası’ bilgileri ile nakit olarak gerçekleştirilir.

 Peşinat ile depozito ayrı ücretlerdir. Daha önce depozito ödememiş mevcut öğrencilerimizin 2.500 TL peşinat ücreti ve depozito (500 TL) olmak üzere toplam 3.000 TL, yeni girişli öğrencilerimizin ise; 2.500 TL peşinat ücreti ve depozito (1.000 TL) olmak üzere toplam 3.500 TL ödemesi gerekmektedir.

 Yerleştirme Kriterleri:

 

  1. Yurt burslu öğrenciler (Bursunun karşılığı olan oda tipi ilk tercih ise Burslu öğrenci öncelikli yerleştirilir)
  2. Uluslararası öğrenciler
  3. İstanbul dışı yeni öğrenciler
  4. İstanbul dışı mevcut öğrenciler 
  5. İstanbul içi yeni öğrenciler
  6. İstanbul içi mevcut öğrenciler**

 **İstanbul içi öğrenciler için kullanılacak MERNIS önceliği aşağıdaki gibidir:

  1. Bölge: Arnavutköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Silivri
  2. Bölge: Adalar, Avcılar, Başakşehir, Küçükçekmece, Sultangazi, Tuzla
  3. Bölge: Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beykoz, Esenler, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kartal, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu
  4. Bölge: Bayrampaşa, Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Maltepe
  5. Bölge: Beşiktaş, Kadıköy, Sultanbeyli,  Şişli, Üsküdar
  6. Bölge: Ataşehir, Çekmeköy, Sancaktepe, Şile, Ümraniye

 Yurt Burslu Öğrenciler için Önemli Notlar

 Yurt burslu öğrencilerimize bursunun karşılığı olan odaya %100 yerleşim garantisi sağlanabilmesi için, bu oda tipinin tercihleri arasında yer alması gerekmektedir. Aksi durumda yerleşim garantisi bulunmamaktadır.

Öncelik sıralaması sonucunda bursunun dışında bir oda tipine yerleşimi yapılan öğrencilerimize, burs ücret tutarı kadar indirim atanarak borçlandırmaları yapılacaktır.

Yerleştirme süreci sonrasında bursunun kesilmesi durumunda, burslu öğrenci, açığa çıkan oda fark ücretini ödemekle yükümlü olacaktır. Yurt burslu öğrencilerimizin peşinat ücreti ödemeleri gerekmez, ancak depozito ücretini ödemeleri gerekir.

 Başvuru Sonuçları ve Ödeme

 Yurt başvuru sonucunuzu 17 Eylül 2022 Cumartesi  tarihinde SIS>> Yurt İşlemleri >> Yurt Başvuru Sonucu ekranını kullanarak öğrenebilirsiniz.

 2022-2023 Akademik yılı yurt ücretleri için tıklayınız. Ayrıntılı bilgi için ve sorularınız için web sitemizden bilgi alabilir ya da yurt@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

 

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü