Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 19, 2022 - Eki 27, 2022

İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, AACSB akreditasyonunu almaya hazırlanıyor

Değerli ÖzÜ Mensupları, 

 

ÖzÜ İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, AACSB akreditasyonunu almaya hazırlanıyor. AACSB, dünyanın en saygın işletme akreditasyonlarından biridir. Dünyanın en iyi işletme okullarının yalnızca %6’sı bu akreditasyona sahiptir. 

Bu akreditasyonu aldığımızda, diplomalarımızın uluslararası değeri ve üniversitemizin uluslararası saygınlığı son derece artacaktır. 

Diğer bir deyişle:

Öğrencilerimizin yabancı üniversitelerin yüksek lisans, işletme yüksek lisansı ve doktora programlarına kabul edilmesi daha kolay olacaktır. Yurtdışında daha fazla üniversite ile daha fazla değişim anlaşması (Erasmus ve Küresel Değişim) imzalamamıza olanak sağlayacaktır. Öğrencilerimizin başta uluslararası şirketler olmak üzere iş piyasasındaki şansını arttıracaktır.

Okul akreditasyon sürecine 2016 yılında başladı ve o günden beri başta eğitim kalitesi (“öğrenim güvencesi”) olmak üzere okuldaki her süreç iyileştirildi.  

Okulumuz artık 23-26 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bağımsız değerlendirme ziyaretine ev sahipliği yapmaya hazır. Bu değerlendirme, deneyimli uluslararası dekanlardan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirilecek. Ekip, okulumuzu her yönüyle değerlendirerek akreditasyon alıp alamayacağımıza karar verecek.

İster öğrenci, ister mezun, ister öğretim üyesi isterse idari çalışan olsun, İşletme Fakültesi veya İşletme Enstitüsü ile herhangi bir bağı olan herkes, akreditasyon sürecinden haberdar olmak ve bu ziyarete ilişkin yapabileceği herhangi bir şey varsa, buna hazırlıklı olmak ister.

Böyle bir göreviniz olursa, sizleri bilgilendireceğiz. 

 

Akreditasyon süreci ile ilgili daha fazla bilgi ya da öğrenci videoları yarışması için, afişlerdeki QR kodlarını okutabilirsiniz.

Saygılarımızla,

İşletme Okulu AACSB Komitesi

AACSB@ozyegin.edu.tr