Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 16, 2022 - Kas 30, 2022

Le Cordon Bleu İstanbul, 10. Kuruluş Yılını Kutladı

Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan ve Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde eğitim veren Le Cordon Bleu İstanbul, 10. kuruluş yılını Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro’nun himayesinde Fransız Sarayı’nda kutladı.

Etkinlik kapsamında; Vakko ESMOD iş birliğinde Türkiye’de daha önce yapılmayan özel bir defileye imza atıldı. Köklü bir Fransız okulunun Türkiye şubesi olan Vakko ESMOD öğrencilerinin dizayn ettiği beş kıyafet, Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin tasarladığı çikolatalarla süslendi. Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şefi Marc Pauquet, Vakko Esmod Moda Akademisi Eğitmenleri Ece Çavuşoğlu ve Yeliz Korur da tasarımlarla ilgili defile öncesi ayrıntılı bilgilendirmeler gerçekleştirdi. Etkinlikte; Fransa Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Hervé Magro, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Mehmet Teoman Alemdar, Le Cordon Bleu Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alienor Cointreau, Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin konuşma gerçekleştirdiler.

Gelenek ve mükemmellik konusunda 127 yıllık geçmişe sahip Le Cordon Bleu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı İstanbul’da ilk olarak 2012 yılında açtı. Bu zaman zarfında da öğrencilere Le Cordon Bleu eğitmen şeflerinden eğitim alma olanağı sundu. Mutfak inceliklerini öğrenmek isteyen herkese açık olan eğitim programında; Honduras’tan İran’a, Yeni Zelanda’dan Pakistan’a kadar 43 farklı ülkeden öğrenciye eğitim verildi. Mezun 230 öğrenci; Türkiye'de ve birçok farklı ülkede ya kendi işlerini kurdu ya yüksek lisans ve doktora çalışmalarına katıldı ya da değerli yiyecek ve içecek markalarında çalışarak hizmet vermeye başladı. Uygulamalı ve akademik bölümlerden oluşan bu eğitimin sonunda öğrenciler hem üniversite diploması hem de uluslararası saygınlığı olan Le Cordon Bleu sertifikası alarak mezun oldu. 670 öğrencinin katıldığı sertifika programlarında ise 1838 sertifika verildi.