Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 22, 2022 - Mar 03, 2023

Öğretim Üyesi İlanı (Tam Zamanlı) - Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Psikoloji Bölümü iki doktor öğretim üyesi, doçent veya profesör istihdam edecektir. Aşağıdaki alt alanlarda uzmanlaşmış adaylar tercih edilecek olsa da psikolojinin tüm alt dallarından adayların başvurmaları beklenmektedir.

  • Çift ve Aile Terapisi (Sistemik klinik süpervizyon verme yeterliliği gereklidir.)
  • Bilişsel/Deneysel Psikoloji
  • Klinik Psikoloji
  • Nicel (Kantitatif) Psikoloji
  • Endüstri ve Örgüt Psikolojisi

Adayların, unvanları ve deneyimleriyle orantılı olarak araştırma ve öğretim üretkenliği anlamında üst düzeyde bir akademik potansiyele sahip olduklarını göstermiş olmaları gerekmektedir. 

ÖzÜ 2007 yılında İstanbul’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Kurulduktan kısa bir süre sonra ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında hızla yükselmiş, örnek olarak çeşitli THE sıralamalarına giren en genç Türkiye üniversitesi olmuştur.

2011 yılında kurulan ÖzÜ Psikoloji Lisans programı, 2016 yılında Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilerek sunulan eğitimin yüksek ve uluslararası standartlara sahip olduğunu göstermiştir. Bölüm, Lisans programı ile birlikte Çift ve Aile Terapisi, Uygulamalı Gelişim Psikolojisi ve Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanlarında yüksek lisans programlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Bölümde şu anda yaklaşık 500 lisans öğrencisi, 35 yüksek lisans öğrencisi ve 17 tam zamanlı öğretim elemanı bulunmaktadır. Birçok laboratuvarı, Çift ve Aile Terapisi Merkezi ve çeşitli araştırma ve müdahale projelerine katılımı ile departman, mükemmel bir araştırma ve toplum yararına faaliyet deneyimine sahiptir. Başvuru sahiplerinin daha fazla bilgi için ÖzÜ Psikoloji Bölümü web sayfasını ziyaret etmeleri rica olunur.

Başvuru sahipleri, niyet mektubu, özgeçmiş, araştırma beyanı, öğretim beyanı, (varsa) verdikleri derslerin öğrenci değerlendirmelerini, en fazla 5 adet yayın, 3 referans mektubu ve istedikleri diğer belgeleri içeren başvuru dosyalarını e-posta ile Sosyal Bilimler Fakültesi İdari Ofisi'nden Gül Harrison'a (gul.harrison@ozyegin.edu.tr) göndermelidir. Doçentlik ve profesörlük için referans mektupları ilk aşamada sunulmayabilir, ancak başvurular tamamlandıktan sonra talep edilebilir.

Başvuru değerlendirmeleri 9 Aralık 2022’de başlayacak olup, pozisyonlar dolana kadar başvurular kabul edilecektir.