Ara 09, 2022 - Ara 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Lisans Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümü 3. sınıf lisans öğrencileri Zeynep Acar, Şevval Çakıcı ve Gizem Ezgi Akyol’un Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim H. Acar rehberliğinde gerçekleştirecekleri psikososyal sağlık alanındaki araştırma, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. ‘Psikososyal Sağlıklarının Bireysel ve Çevresel Bağlamda İncelenmesi’ isimli bu araştırma projesi ile üniversite öğrencilerinin psikososyal sağlıklarının bireysel (psikolojik sağlamlık vb.) ve çevresel (arkadaş, eğitmen, aile vb.) destek mekanizmaları bağlamında incelenmesi amaçlanıyor. TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendi araştırmalarını tasarlayıp danışman hocaları rehberliğinde çalışmalarını yürütecekler. Aralık ayında başlayan araştırma projesinin Temmuz 2023’te tamamlanması hedefleniyor.