Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 02, 2023 - Şub 10, 2023

Türkçe Program Öğrencileri için ENG 103-104 Muafiyet Sınavı

Sevgili Türkçe Program Öğrencilerimiz,

Türkçe programlarda öğrenim gören öğrencilere, ENG 103 (İngilizce I) ve/veya ENG 104 (İngilizce II) derslerinden muaf olabilmeleri için 10 Şubat 2023 Cuma günü saat 18:00’da “Çevrimiçi Muafiyet Sınavı” düzenlenecektir.

SINAVA HANGİ ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLİR?

ENG103 ve/veya ENG104 derslerini almakla yükümlü olup henüz bu dersleri almamışsanız, Önceki dönemlerde ENG103 ve/veya ENG104 derslerini almış ancak başarısız olmuşsanız,

Not: Önceki dönemlerde sadece ENG 103 almış ve başarılı olmuş öğrenci ENG 104 almadıysa ya da alıp başarısız olduysa ENG 104 muafiyeti için sınava katılabilir. (Dersi/dersleri alıp başarılı olduysanız ilgili ders/dersler için geriye dönük muafiyet değerlendirmesi yapılamaz.)

SINAVA HANGİ ÖĞRENCİLERİN BAŞVURMASINA GEREK YOKTUR?

Daha önce isteğe bağlı Hazırlık programı okuyup A2 seviyeyi başarılı olarak bitiren Türkçe program öğrencilerinin, TRACE sınavından başarılı olan Türkçe program öğrencilerinin, Üniversitenin kabul ettiği TRACE düzeyindeki uluslararası sınavlardan geçerli puanı alan ve belgelerini sunan Türkçe program öğrencilerinin, Hazırlık eğitimine devam eden öğrencilerin,

Sınava katılmasına gerek bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin muafiyetleri Öğrenci Hizmetleri tarafından lisans programına başladıklarında verilmektedir.

SINAV BAŞVURUSU

Muafiyet sınavına katılmak için aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Lütfen sınava birden fazla başvuru yapmayınız! Başvuru formu 9 Şubat saat 13:00’da kapanacaktır. Sınava başvuru yapmayan öğrenciler sınava erişim sağlayamayacaklardır.

Başvuru formunda:

SIS’e kayıtlı olan isim ve soyadınızı BÜYÜK HARF ile eksiksiz ve doğru şekilde yazmanız, Öğrenci numaranızı sistemdeki şekilde başında “S0” (S sıfır) bulunarak eksiksiz ve doğru olarak yazmanız, Ozu.edu.tr mail adresinizle başvurmanız, OZU mail adresinizi eksiksiz ve doğru olarak yazmanız gerekmektedir. (Kişisel mail adresi ile başvurular geçersiz sayılacaktır.)

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7GYKjIa-rxarwAIQ74xYYWjgh5H6TXoieJrWD20srvOQMXg/viewform?usp=share_link

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER

Sınav; dil bilgisi, kelime, okuma ve dinleme üzerine odaklanan çoktan seçmeli 65 sorudan oluşmaktadır. Sınav bir saat sürecektir ve LMS’te Zoom&Respondus Lock Down Browser üzerinden yapılacaktır. Sınav yönergeleri, sınavın düzenleneceği LMS sayfasında  yer alacaktır. Sınavdan önce bu yönergeleri dikkatli bir şekilde okumanız ve gerekli hazırlıkları yapmanız gerekmektedir. Lütfen Sınavın yapılacağı LMS sayfasındaki deneme sorularını yaparak Zoom ve Respondus Lock Down Browser’ın çalışıp çalışmadığından emin olunuz. Eğer bir problem ile karşılaşırsanız Solution Center’a bildirip, hızlıca çözülmesini talep edebilirsiniz. Sorunun çözülmesi için erken aksiyon aldığınızdan emin olunuz.

SINAVDA TEKNİK PROBLEMLE KARŞILAŞMAMAK İÇİN

Sınav öncesinde Zoom ve Respondus Lock Down Browser programlarını bilgisayarınıza indirdiğinizden, bilgisayarınızın donanımlarının (mikrofon, hoparlör vs.) çalıştığından emin olunuz.

 MUAFİYET İŞLEMLERİ

Sınavınız ve sınav değerlendirmeniz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. Sınav sonucunuza göre ENG 103 veya ENG 104 derslerinin birinden ya da her ikisinden muaf olabilirsiniz. Sınav puanına göre Muafiyet alan öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Öğrenci Hizmetleri’ne bildirilir. Muafiyet İşlemleri, Öğrenci Hizmetleri tarafından yapılır.

Muaf olduğunuz ders/dersleriniz Öğrenci Hizmetleri tarafından not belgenizde (transcript) EW notu (muafiyet sınavı/Waiver with Examination) ile sınava girilen döneme işlenir ve derslerin kredileri ders ekleme-bırakma döneminde verilir. Muafiyet alamayan öğrenciler bu dersi/dersleri almakla yükümlüdürler.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.