Mar 02, 2023 - Nis 30, 2023

Türkiye Ulusal Ajansı Toplantısına Katılım

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Luis Martin Domingo; Dr. Öğr. Üyesi Leyla Adiloğlu Yalçınkaya ve Öğr. Gör. Mehmet Ertürk, deneyimlerini paylaşmak üzere Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 23.02.2023 tarihinde düzenlenen Alliances for Innovation toplantısına davet edildi. Erasmus+ programı kapsamında projesi desteklenen araştırmacılarımız, Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı başlıklı projeleriyle ilgili detayları toplantıda paylaştı.

• Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı

INCLAVI Projesi (Kapsayıcı Havacılık Eğitim Programı) özel gereksinimli bireylerin havacılık sektöründeki hareket özgürlüğüne ilişkin uyumsuzlukları ve AB Engelli Hakları Stratejisi (2021-2030) doğrultusundaki erişilebilirlik gereksinimlerini ele almaktadır. Bu proje kapsamında dünya çapında önemli aktörler bir araya gelmiştir. INCLAVI'nin özel hedefleri şu şekildedir: (i) Özel gereksinimli yolcuların yolculuklarının her aşamasını anlamak; (ii) havacılık sektöründeki kapsayıcı havacılığa ilişkin en iyi uygulamaları belirlemek; (iii) Eğitim programı içeriğini ve yapısını geliştirmek; (iv) Uzun vadede programın etkinleştirilmesi sağlamak; (v)  Dünyadaki ve AB’deki paydaşlar için politika önerileri yayınlamak ve (vi) Yolcu seyahatini yıllık olarak iyileştirmek.

Koordinatör Kuruluş:

• Haaga-Helia Üniversitesi