Mar 02, 2023 - Mar 08, 2023

ÖzÜ Kurgusal Avukatlık Bürosu Açılıyor

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, öğrencilerimizin yargı işleyişine dair deneyim kazanmasını önemsiyor; bu doğrultuda uygulamaya dair bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri için “Kurgusal Avukatlık Bürosu” modelini hayata geçiriyoruz.

2022/2023 Bahar döneminde ilk kez açacağımız “Kurgusal Avukatlık Bürosu” programını çevrimiçi olarak, Ceza Hukuku alanında başlatacağız . İlerleyen günlerde hukukun farklı alanlarına ilişkin çalışmaları da öğrencilerimizle paylaşarak başvuru almaya devam edeceğiz.

Kurgusal Avukatlık Bürosunda, Ceza Hukuku alanında görev alacak öğrencilerimizden, öncelikle çevrimiçi başlangıç eğitimine katılmalarını istiyoruz. Eğitimi tamamlayan öğrencilerimizin, 1 aylık süre boyunca, büroda yürütülen kurgusal davalarda;
- Dosya inceleme,
- Hukuki sorun analizi,
- Araştırma,
- Dilekçe yazma,
- Duruşma hazırlığı
gibi konularda kendilerine verilen görevleri yerine getirmelerini bekliyoruz.

Programa Katılım Koşulları
Programa, 150 krediyi tamamlamış Hukuk Fakültesi öğrencileri katılabilir .

Programa Başvuru
Aşağıdaki linki tıklayarak 5 Mart 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilir.

Değerlendirme
Başvurular, ÖzÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından değerlendirilecek, programa katılmaya hak kazanan 20 öğrencimiz, 8 Mart 2023 tarihinde açıklanacaktır.

Katılım Belgesi
Eğitim ve uygulama aşamalarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimize, program sonunda katılım belgesi verilecektir.

İletişim:
Av. Selmin Cansu Demir

cansu.demir@ozyegin.edu.tr

Bu program, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı tarafından yürütülmektedir.

*YÖK çerçeve talimatı nedeniyle program çevrimiçi başlatılacaktır. Anılan talimatta değişiklik olması halinde programda da değişiklikler yapılabilir.
*Hukuk Klinikleri dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler seçim aşamasında önceliklendirilecektir.