Mar 07, 2023

Prof. Dr. Deniz Sert, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Elçi ve ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Evren Balta'nın “Political Party Representation of Anti-Immigrant Attitudes: The Case of Turkey" İsimli Araştırması Yayınlandı

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Deniz Sert, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Elçi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Balta'nın Heinrich Böll Stiftung tarafından desteklenen “Political Party Representation of Anti-Immigrant Attitudes: The Case of Turkey (Göçmen Karşıtı Tutumların Siyasi Parti Temsili: Türkiye Örneği)” isimli araştırması yayınlandı. Bu çalışmada, Dr. Sert, Dr. Elçi ve Dr. Balta, siyasi partilerin göç konusundaki pozisyonlarının haritasını çıkarmak için partilerin göç konusundaki söylemlerinin tonunu ve belirginliğini analiz ettiler ve partilerin konumlarının zaman içinde nasıl değiştiğini gösterdiler.

Araştırmaya buradan ulaşabilirsiniz: