Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 31, 2023 - Nis 10, 2023

2023 Bahar Uygulama Esasları IV

Değerli ÖZÜ Mensupları,

Bildiğiniz üzere 6 Şubat depremleri nedeni ile YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda 2023 Bahar dönemi derslerine çevrimiçi başlanacağı ve YÖK tarafından yapılacak durum değerlendirmesi sonrasında alınacak çerçeve karara göre 2023 Bahar dönemi uygulama esaslarının güncelleneceği ilan edilmişti.

30 Mart 2023 tarihinde YÖK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, 2023 Bahar Öğrenim Esasları tekrar değerlendirilmiş ve Üniversitemizin ilgili kurullarınca 3 Nisan 2023 Pazartesi itibariyle öğrenimin aşağıdaki şekilde devam etmesine karar verilmiştir:

1. 2023 Bahar döneminde çevrimiçi başlatılan İngilizce Hazırlık, lisans ve lisansüstü düzeyindeki tüm dersler YÖK tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 3 Nisan 2023 tarihi itibariyle sınıflarda işlenecektir. Ancak bu dersleri çevrimiçi (senkron, kayıtlı veya asenkron) takip etmeye devam etmek mümkün olacaktır. Bu derslerde düzenlenecek quiz, ara sınav ve benzeri tüm dönem içi değerlendirmeler çevrimiçi yapılacak olup; bu derslerin çevrimiçine dönüştürülmeden önce tanımlandığı şekilde final ve bütünleme sınavları yüz yüze düzenlenecektir.

2. 2023 Bahar dönemi için YÖK’ün kararından bağımsız olarak zaten çevrimiçi olarak tanımlanmış ve ilan edilmiş sınırlı sayıdaki derslerin final ve bütünleme sınavları da ders izlencesinde daha önce ilan edildiği şekilde yüz yüze düzenlenecektir.

3. Tümü uygulamalı olan veya uygulama faaliyetleri içerip bu uygulama içeriğinin tüm döneme yayılarak yüz yüze verilmesi gerekli olan lisans ve lisansüstü dersler kampüste yüz yüze işlenmeye devam edecek; dönem içi ve dönem sonu değerlendirmeleri daha önce ilan edildiği şekilde kampüste yüz yüze yapılacaktır.

4. 2023 Bahar döneminde çevrimiçi alınabilen derslerde dönem boyunca devam zorunluluğu uygulanmayacaktır. Yukarıdaki 3. maddedeki yüz yüze uygulamalı derslerde devam mecburiyeti ise ders izlencelerinde ilan edildiği şekilde devam edecektir. 

30 Mart 2023 tarihinde YÖK tarafından yapılan açıklama çerçevesinde Üniversitemizin ilgili kurullarınca alınan kararlar ile 3 Nisan 2023 Pazartesi itibariyle uygulanacak olan bu kurallar doğrultusunda, çevrimiçi derslere kayıtlı öğrencilerimiz, 2023 Bahar döneminde çevrimiçi olarak verilmeye başlatılan dersleri kampüs dışından takip edebildikleri gibi ders saatlerinde dersleri için tanımlanmış sınıflardan da katılım gösterebilirler.

Bilgilerinize sunarız.

Öğrenci Hizmetleri