Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 08, 2018

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mezunlarımız Havacılık Teknolojisinin Lider Şirketlerinden Hitit’te Öncelikli Olarak İstihdam Ediliyor

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, havayolları için dünyaya teknoloji ihraç eden Hitit ile yaptığı eğitim işbirliğini bir adım öteye taşıdı. İşbirliği kapsamında havacılığa gönül veren öğrencilerimiz, Hitit bünyesinde istihdam edilerek aldıkları eğitimi profesyonel alana birebir aktarma imkânına sahip oluyor.

Üniversitemizin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, havacılık ve seyahat alanında ürettiği teknolojilerle 5 kıtada 50’yi aşkın havacılık firmasına hizmet veren Hitit ile geçtiğimiz yıl başlattığı akademik işbirliğinde yeni bir adım attı. Global dağıtım sistemleri ve yolcu hizmetleri sistemleri gibi havayollarının en temel faaliyet alanları ile gelir muhasebesi gibi operasyonel çalışma alanlarında istihdam edilmeye başlanan genç havacılarımız, aldıkları kaliteli eğitimi sektöre yansıtacaklar.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, “Üniversitemizin sektörlerle iç içe eğitim anlayışı doğrultusunda Havacılık teknolojisi konusunda lider şirketlerden biri olan Hitit ile geçen yıl başlattığımız bu akademik işbirliği kapsamında bir yılı aşkın süredir öğrencilerimize havayolu rezervasyon ve yönetim sistemleri, filo planlama, uçuş ağı yönetimi konularında dersler veriliyor. Şimdi ise bu işbirliği bir adım öteye taşındı ve mezunlarımız Hitit bünyesinde öncelikli olarak istihdam edilme olanağı yakaladı. Mezunlarımızın dünya standartlarında aldıkları eğitimlerini sektöre fayda sağlamak adına en iyi şekilde kullanacaklarından ve üniversitemizde aldıkları katma değerli eğitim ile çalıştıkları alanlarda fark yaratacaklarından hiçbir şüphem yok” dedi.

Hitit Genel Müdürü Nur Gökman ise konu hakkında şunları ifade etti: “Hitit olarak çeyrek asra yakın bir süredir havayollarının operasyonlarını kolay ve maliyetsiz bir şekilde yönetmelerini sağlıyoruz. Bu süre zarfında elde ettiğimiz bilgi birikimi ve tecrübe ile dünyanın sayılı havacılık yazılım firmalarından biri olduk. Bu bilgi birikimimizi genç nesillere aktarmak her zaman hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Özyeğin Üniversitesi ile başlattığımız akademik iş birliği sayesinde bu hayalimiz gerçekleşti.”