Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 07, 2018

Basında ÖzÜ - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı

Gastronomide yeni fırsatlar var

Gastronomi pazarı yeni bir döneme adım atıyor. Bundan sonra özellikle turizmle ilişkili alanlarda çok ciddi ekonomik değerler yaratacak. TÜRSAB'ın "2014 Gastronomi Turizmi Raporu"na göre turist başına restoran harcaması 157,5 dolar. Bu rakamın 250 dolara çıkarılması hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 3.Turizm Şurası bünyesinde ilk kez açılan "Gastronomi Turizmi Komisyonu" bu alanın devlet politikası olarak da önümüzdeki yıllarda önem taşıyacağını müjdeliyor.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ağına Gaziantep ve Hatay'ın gastronomi alanında ve İstanbul'un tasarım alanında dahil olması öncelikli bu şehirlerde yiyecek içecek sektörünün hareketlenmesini sağlayacak.

Tüm dünyada gün geçtikçe geçerli olan yerel ve doğal gıdaya ulaşma çabasının etkilerinin yansımasını Türkiye'de de gerek bireysel gerek kurumsal yatırımcılarda göreceğimize inanıyoruz.