Tem 20, 2023 - Tem 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Turgut, Uluslararası Kentsel Tasarım Öğrenci Yarışmasında Jüri Üyesi

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kent ve Konut Araştırmaları Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Hülya Turgut, 2008’den beri faaliyet gösteren hükümetlerarası bölgesel bir örgüt olan Akdeniz için Birlik’in (Union for the Mediterranean – UfM) 2023 uluslararası kentsel tasarım öğrenci yarışmasına jüri üyesi olarak seçildi. Avrupa Birliği ülkeleri ile, Türkiye’nin de aralarında olduğu 16 Güney ve Doğu Akdeniz ülkesinin üyesi olduğu UfM; Akdeniz’de bölgesel iş birliğinin ve üye ülkeler arası diyaloğun güçlendirilmesini amaçlıyor.

“Urban Solutions to Climate Change in the Mediterranean” (Akdeniz’deki İklim Değişikliğine Kent Çözümleri) konulu yarışma UfM tarafından; 1995’te Avrupa ile Doğu Akdeniz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için başlatılan Barselona Süreci’ne ithafen ilan edilen 28 Kasım Akdeniz Günü çerçevesinde düzenleniyor. Birlik üyesi tüm ülkelerden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrencilerin 31 Ağustos’a kadar kaydolabileceği ve 27 Eylül’e kadar proje önerilerini gönderebileceği uluslararası yarışmada üçüncü proje, “Özyeğin Üniversitesi Ödülü”nün sahibi olacak. Yarışmanın destekçileri arasında Avrupa Birliği, Özyeğin Üniversitesi, Mies Van Der Rohe Vakfı ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı da bulunuyor.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: