Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 11, 2023 - Ağu 22, 2023

2023-2024 Güz ve Bahar Dönemi Yurt Başvurusu

Değerli Öğrencilerimiz, 

2023-2024 Güz ve Bahar Dönemi yurt başvuruları için gerekli koşulları ve izlenecek adımları aşağıda bilgilerinize sunarız.

Yurt Başvuru Süreci

2023-2024 akademik yılında üniversitemize kayıtlı olan siz mevcut öğrencilerimiz için 28 Temmuz 2023 Cuma 10:00 ile 06 Ağustos 2023 Pazar 17:00 saatleri arasında SIS üzerinden erken yurt başvurusu açılacaktır. Açılacak erken yurt başvurusu öncesinde, ÖzÜ ailesine katılacak yeni girişli öğrencilerimize sizlerin de ilk yıllarında faydalanmış olduğu gibi yurtlarımızda konaklama imkânı sağlanacağını ve bunun için toplam yurt kapasitesinden belirli bir oranda kapasite ayrılarak planlama yapılacağını bilgilerinize sunarız.

Yurt başvurunuzu yaparken yerleşim öncelikleri ile birlikte kapasite bilgisini de dikkate almanızı önemle rica ederiz. Yurt kapasite bilgisini web sitemiz üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Ödemeler

Başvuru sırasında herhangi bir ücret ödemesi alınmayacaktır. Başvuru yerleşim sonucunda kendisine oda tahsis edilmiş öğrencilerimizin; yönetmeliğimize bağlı olarak güncellenen 3.000 TL depozito ve güz dönemi oda ücretlerini eksiksiz ödemeleri gerekmektedir. Depozitosu eksik olan öğrencilerimizin yurt sonuçlarının ilan edileceği duyuruda belirtilecek tarihe kadar eksik bakiyelerini tamamlamalarını önemle hatırlatırız.

Yerleştirme Kriterleri:

Yerleştirme kriterlerimizi uygularken öncelikli koşulumuz, öğrencilerin ikamet ettikleri adresinin ve bu adresin oluşturulma tarihinin mutlaka dikkate alınmasıdır. İl dışında ikamet ediyor olmak, diğer kriterlerle birlikte değerlendirilmek koşuluyla, ilgili öğrencinin yurda yerleştirilmesinde bir önceliklendirme nedenidir. Öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırmasından önceki veya sonraki bir zamanda ikamet değişikliği yapmasının başvuru sırasında nedeni, gerekçesi ve tarihiyle birlikte değerlendirileceğini, gerektiğinde ÖSYM sınavı tarihi ve lise öğrenimi sırasındaki adreslerinin dikkate alınacağını önemle bilgi ve dikkatinize sunarız.

Uluslararası öğrencilerimizin kriter değerlendirilmesi yapılırken mezun oldukları lise (ülke bilgisi) ve/veya ikamet adresleri de mutlaka değerlendirmeye alınacaktır.

  1. Yurt burslu öğrenciler(Bursunun karşılığı olan oda tipi ilk tercihi olması halinde)
  2. Uluslararası öğrenciler
  3. İstanbul dışı mevcut öğrenciler 
  4. İstanbul içi mevcut öğrenciler**

**İstanbul içinde ikamet eden öğrenciler için önceliklendirme aşağıdaki gibidir.

1.Bölge:  Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri

2. Bölge: Adalar, Avcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Sultangazi

3. Bölge: Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa , Esenler, Eyüp Gaziosmanpaşa, Güngören, Zeytinburnu

4. Bölge: Beykoz, Beyoğlu, Fatih, Kağıthane, Pendik Sarıyer, Tuzla

5. Bölge: Ataşehir, Beşiktaş, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Şile, Şişli

6. Bölge: Çekmeköy, Sancaktepe, Ümraniye, Üsküdar

Aynı kriterde yer alan öğrencilerin kendi içlerinde sıralaması aşağıdaki gibi yapılır:

  1. Giriş yılı (Mevcut öğrenciler arasında giriş yılı daha yeniden eskiye)
  2. Başvuru günü ve saati (İlk başvurudan son başvuruya) 

Yurt Burslu Öğrencilerimiz için Önemli Notlar

Yurt burslu öğrencilerimize kayıt oldukları yıla ait yurt bursu taahhütlerine göre oda planlaması yapılacaktır. Bursunun karşılığı olan odaya %100 yerleşim garantisi sağlanabilmesi için, bu oda tipinin tercihleri arasında yer alması gerekmektedir. Aksi durumda yerleşim garantisi bulunmamaktadır. 

Öncelik sıralaması sonucunda bursunun dışında bir oda tipine yerleşimi yapılan öğrencilerimize burs ücret tutarı kadar indirim atanarak borçlandırmaları yapılacaktır.

Yerleştirme süreci sonrasında bursunun kesilmesi durumunda burslu öğrenci, açığa çıkan oda fark ücretini ödemekle yükümlü olacaktır. 

Başvuru Sonuçları ve Ödemeler

Yurt başvuru sonucunuzu 11 Ağustos 2023 Cuma günü SIS>> Yurt İşlemleri>> Yurt Başvuru Sonucu ekranını kullanarak öğrenebilirsiniz. 

2023-2024 Akademik yılı yurt ücretleri için tıklayınız.

Erken başvuru döneminde yerleşilen oda için depozito ve oda ücreti son ödeme tarihi 22 Ağustos 2023 Salı günüdür. 

Bu tarihe dek ödeme yapılmaması durumunda oda kaydı otomatik olarak iptal edilecektirOda kaydı iptal olan veya yurda yerleşemeyen öğrenciler, Yeni Girişli Öğrenciler ile birlikte tekrar yurt başvurusunda bulunabilirler

Ayrıntılı bilgi için ve sorularınız için web sitemizden bilgi alabilir ya da yurt@ozyegin.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Saygılarımızla,

Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü