Tem 29, 2023 - Ağu 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği Lisans Programı, ACPHA (Accreditation Commission for Programs in Hospitality Administration) Akreditasyonunu Avrupa’da ve Türkiye’de Alan İlk ve Tek Program Oldu

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği lisans programı, dünyanın en prestijli otel yöneticiliği ve turizm lisans programları akreditasyon kuruluşu ACPHA (Accreditation Commission for Programs in Hospitality Administration) tarafından akredite edildi. Programımız, ACPHA akreditasyonunu Türkiye’de ve Avrupa’da alan ilk ve tek lisans programı olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin alanında tek örneği olan, işletme ve teknoloji eğitimi temelli Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği lisans programı; ACPHA akreditasyonu ile, dünyanın saygın akademik programları arasında yer alma hedefine emin adımlarla yürümeye devam ederken kalitesini uluslararası düzeyde tescil ettirdi.

ACPHA Hakkında:

1994 yılında kurulan ACPHA, Amerika Birleşik Devletleri’nde YÖKAK’ın (Yükseköğretim Kalite Kurulu) muadili olan ve ABD’nin yanı sıra dünya genelinde de Otel Yöneticiliği ve Turizm lisans programlarını akredite eden Council of Higher Education Accreditation’dan (CHEA – Yükseköğretim Akreditasyon Kurulu) onaylı bir kurum olarak hizmet vermektedir. ACPHA, aralarında Purdue University, University of Massachusetts, Iowa State University, Georgia State University, Kansas State University, Texas Tech University, University of Wisconsin-Stout ve California State Polytechnic University gibi eğitim kalitesiyle ön plana çıkmış üniversitelerin otel yöneticiliği ve turizm programlarını da akredite etmiştir.