Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 05, 2023 - Ağu 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Fakülte Oldu

2009 yılında eğitime başlayan, alanlarında uluslararası saygınlığa sahip 4 yıllık Otel Yöneticiliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programları bulunduran Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz, Özyeğin Üniversitesi Senatosu’nun ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kararı ile fakülte oldu.

Dünyada ve Türkiye’de hızla büyüyen turizm endüstrisinin önde gelen alanları, Otelcilik ve Gastronomi sektörlerine nitelikli profesyoneller yetiştiren Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) programlarımız, ilk günden itibaren sunduğu dünya standartlarındaki eğitim kalitesi ve kazandırdığı uluslararası başarılar ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Uygulamalı Bilimler Fakültemiz akademik ve sektörel derinliğe sahip uluslararası eğitmen kadrosu ile hem uygulamalı, hem de kuramsal eğitimlerle, 451 mezununu profesyonel yetkinlik ve iş tecrübesi ile sektöre kazandırmıştır.

Temmuz 2023 itibarıyla Özyeğin Üniversitesi UBF, alanlarında uluslararası yetkinliğe sahip 27 tam ve yarı-zamanlı akademisyen, 5 uluslararası ve 1 Türk şeften oluşan zengin eğitim kadrosu ile halen 368 öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunmaktadır.

Uygulamalı Bilimler Fakültemiz 3650 m2’lik Mükemmellik Merkezi’nde bilişim odaklı bakış açısı ve müfredat ile öğrencilerine, otelcilik ve gastronomi ile ilgili sektörlerde ulusal ve uluslararası seviyelerde başarıyla görev alacak ve Özyeğin Üniversitesi’ne özgü girişimcilik ruhuna uygun şekilde, kendi işlerini kuracak donanımı sunuyor. 900 saatlik mutfak dersleriyle uluslararası seviyede uygulamalı eğitim imkânı sunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı mezunlarımız, 20 ülkede 20.000’den fazla mezun ağına sahip Le Cordon Bleu International ortaklıkları sayesinde mezuniyet sonrası uluslararası seviyede iş imkânlarından faydalanıyor.

Son iki yılda mezunları %100 işe yerleşen UBF Otel Yöneticiliği lisans programımız ise, Türkiye’nin alanında ilk ve tek işletme ve teknoloji eğitim temelli program olma özelliğini sürdürüyor. Programımız otel yöneticiliği alanında sektörün duayen isimleri ve alanında uzman akademisyen kadrosu ile uygulamalı eğitim sunuyor. Lisans programımız son olarak Temmuz 2023’te, dünyanın en prestijli otel yöneticiliği ve turizm lisans programları akreditasyon kuruluşu olan ACPHA (Accreditation Commission for Programs in Hospitality Administration) tarafından akredite edilerek Türkiye’de ve Avrupa’da bu unvanı alan ilk ve tek lisans programı oldu.