Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 26, 2018

Basında ÖzÜ - Havada İşbirliği

Türk Hava Yolları ve Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi önemli bir iş birliğine imza attı. İmzalanan 'teorik eğitim ve uçuş eğitimi sözleşmesi' ile Türk Hava Yolları, Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencilerine istihdam imkanı sağlayacak. 

Türk Hava Yolları ile Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi arasında teorik eğitim ve uçuş eğitimi iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye göre, Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencileri teorik eğitimler ve uçuş eğitimleri esnasında Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, 2. Pilot adayı olarak değerlendirilecekler.Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, üniversite ve sektör iş birliğinin önemine dikkat çekerek, "Türk Hava Yolları'nın küresel havacılık pazarındaki başarılı yükselişi bizleri daha iyi yerlere gelmek için heyecanlandırmaktadır. Türkiye'nin önemli eğitim kurumlarından birinin bu yükselişimizde katkı sağladığını bilmek atacağımız yeni adımlara da güç katacaktır" diye konuştu. 

Önemli Katkı

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk ise, "Bu değerli iş birliğinin üniversitemizinsektöre nitelikli pilot yetiştirme hedefiyle doğrudan örtüştüğüne ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

Karşılıklı Fayda Sağlanacak

2011 yılında üniversitelerinde uygulamaya başladık yeni uçuş eğitim modelinin bu alandaki çalışmalara ve hedeflere önemli katkılar sağladığını anlatan Gençtürk şunları söyledi: "Bu iş birliğinin öğrencilerimizin başarılarını artıracağını, pilot istihdamı konusunda karşılıklı olarak fayda sağlayacağına inanıyorum."