Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 26, 2018

Basında ÖzÜ - Özyeğin eğitecek THY pilot yapacak

THY ile Özyeğin Üniversitesi, 'havada' iş birliğine gitti. Üniversitenin ilgili bölümünden mezun olan öğrencilere şartları taşırsa THY'de ikinci pilot koltuğu hazır olacak.

TÜRK Hava Yollan (THY) ile Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi arasında teorik eğitim ve uçuş eğitimi iş birliği sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilot Eğitimi Lisans Programı öğrencileri teorik eğitimler ve uçuş eğitimlerinde, THY tarafından uygulanacak işe alım sürecindeki test, uygulama ve değerlendirmelerde başarılı olmaları, ATP(A) lisanslarını almaları ve Türk Hava Yolları tarafından yapılacak sağlık kontrolünü geçmeleri halinde, ikinci pilot adayı olarak değerlendirilecek. THY'nin ihtiyaç duyduğu pilot profiline uygun mezunlar vermeyi hedefleyen program, öğrencilerin işe alım süreci aşamalarını üniversite eğitimleri sürecinde tamamlamalarını, mezuniyet sonrasında zaman kaybetmeden kokpitteki yerlerini alabilmelerini sağlayacak. 

Motivasyon artacak THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Özyeğin Üniversitesi ile Türkiye'nin ve Türk Hava Yolları'nın yükselişine katkı sağlayacak pilotlar yetiştireceklerine inandıklarını kaydetti. 

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk de bu iş birliğinin sektörlerle iç içe eğitim anlayışı ile nitelikli pilot yetiştirme hedefleriyle doğrudan örtüştüğüne ve öğrencilerine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.