Ağu 23, 2023

TÜBİTAK 1001 VERİ BİLİMİ ve DİJİTAL ETNOGRAFİ BURSİYER İLANI

TÜBİTAK ARDEB 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından fonlanan "Silahlı Örgütlerin Dijital Kamu Diplomasisi - Suriye ve Irak Örnekleri" başlıklı araştırmada 6 ay çalışmak üzere (25 Eylül 2023 - 24 Mart 2024), tam zamanlı olarak bir adet yüksek lisans bursiyeri alınacaktır. Proje Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler üyesi Doç. Dr. Akın Ünver yürütücülüğünde gerçekleşmekte, ve veri bilimi, programlamalı sosyal bilimler, veritabanı idaresi ve dijital etnografya yöntemlerini birleştiren yeni bir ileri araştırma laboratuvarı oluşturmaktadır. Proje laboratuvarı için ‘veri bilimi’ ve ‘dijital etnografya’ araştırma gruplarına destek olması amacıyla bir adet yüksek lisans bursiyeri ilanına çıkılmıştır.

Aranan Yetkinlikler

• - Dijital ve/veya fiziksel vaka ve ortamlarda etnografik araştırma yöntemleri konusunda bilgi sahibi; tercihen daha önce bu tip bir projede görev almış veya asistanlık görevi edinmiş,
  • - Sosyal medya platformları, forumlar ve diğer çevrimiçi topluluklar hakkında derinlemesine bilgi.
  • - Excel, R ve Python düzleminde kapsamlı veri setleriyle çalışma ve bu verileri etkili bir şekilde analiz etme becerisi; tercihen bu yazılımlardan en azından bir tanesiyle araştırma projesinde detaylı olarak çalışmışlık.
  • - Aynı anda devam eden simültane görevleri etkili bir şekilde yönetebilme ve önceliklendirebilme yeteneği.
  • - İleri derecede İngilizce, ve orta-ileri Arapça ve/veya Farsça seviyede okuma becerisi

Gerekli Belgeler

• - CV
  • - transkript (dijital kopya kabul edilir)
  • - referans mektubu (aşağıdaki adrese ayrıca gönderilmesi gerekmektedir)
  • - dijital etnografya veya sosyal veri bilimi ile ilgili daha önce araştırma veya proje deneyimini, hangi iş paketlerine destek verildiği, yapılan çalışmaların niteliğini açıklayan 600 kelimelik bir niyet mektubu.

Bütün materyallerin tek bir email ile deconspirator@gmail.com adresine başvurmaları rica olunur.

Son Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2023