Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 29, 2018

ÖzÜ Hukuk Klinikleri, Davos'ta Düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda Sunulan En İyi Vaka Örnekleri Arasına Girdi

Dünya Ekonomik Forumu'nda, Küresel Üniversite Liderleri Forumu (GULF) ile işbirliği içinde Uluslararası Sürdürülebilir Kampus Ağı (ISCN), dünyanın önde gelen 42 üniversitesinin sürdürülebilir kalkınma üzerine odaklanan örnek kampus sürdürülebilirlik vaka incelemelerini paylaştı. "Sürdürülebilir Kalkınma: Amaç ile Eğitim", bu yılki ISCN GULF raporunun odağı oldu. Söz konusu 42 üniversiteden,  Özyeğin Üniversitesi Hukuk Klinikleri ile raporda Türkiye'den yer alan tek üniversite oldu.

Raporda “Herkes için Eşitlik ve Refah” bölümünde yer verilen Özyeğin Üniversitesi Hukuk Klinikleri'nin adalete erişimin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için dezavantajlı kişilere ücretsiz hukuki bilgi sağlandığı belirtildi. Raporda bu şekilde Yüksek öğretim kurumlarının, sürdürülebilir kalkınmanın sosyal yönlerini daha yaratıcı  ve etkili yollarla benimseyeceği yer aldı.

Raporda ayrıca ÖZÜ Hukuk Kliniklerinin daha önceki pratiklerden dersler çıkararak toplumdaki en dezavantajlı grupların adalete erişimi için  bir model yarattığı belirtildi. Dezavatajlı  gruplar için hem duyarlılık oluşturmak  hem de  ulaşılabilirliği sağlamak için Klinik bünyesinde kurum ve kuruluşlar ile yapılan ortaklıklar da raporda yer aldı. 

 

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.