Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 06, 2023

Basında ÖzÜ - Fazla, Türkiye'nin En Başarılı 3.Starup'ı oldu

Dünya

Bizz Consulting tarafından TOBB GGK, Özyeğin Üniversitesi, Endeavor Türkiye ve Girişimci Kurumlar Platformu işbirliği ile gerçekleştirilen Fast Company Startup 100 listesi Türkiye'nin En Başarılı Startup'larmı belirledi. Fazla, Türkiye'nin en başarılı girişimlerinin sıralandığı Startup lOO listesinde jüri üyelerinin önerileri doğrultusunda bu yıl 3. sıraya yükseldi.

Fazla Kurucu Ortağı ve CEO'su Olcay Silahlı, listede yer almanın gurur verici olduğunu belirterek, "Gıdadan tekstile, ambalajdan kimyasala, üretici, distribütör, perakende, yeme-içme sektörü ve bireysel tüketiciler dahil olmak üzere tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşlara farklı çözümler sunarak atık azaltımı ve yönetimini mümkün kılıyor, Dünya'yı kurtarıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız başvuru ile listede 10. sırada yer alırken bu yıl jüri üyelerinin önerisi ile ismimizi 3. sırada görmek bizler için tarif edilemez bir gurur kaynağı oldu" dedi.

Yaptıkları çalışmalardan da bahseden Silahlı, "Mart 2023 itibariyle de uzmanlığımızın sınırlarını genişleterek küreselleşme hedefimizin ilk adımı olarak İspanya'ya açıldık ve bu yeni pazarda da etkiyle İspanya'da israfa "Dur!" demeye başladık" diye konuştu.