Oca 31, 2018

V. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programı II. Etap

V. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programı’nın ikinci etabı (30.1.2018) Brüksel’de Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi eğitimleri ile tamamlandı. Öncelikli olarak Parlamentodaki çalışanlar tarafından gerçekleştirilen "Hemicycle" turunda parlamentonun oluşumu, yetkileri ve karar alma mekanizmalarına ilişkin bir sunum izleyen Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, parlemento üyeleri ve kendilerinin seçilme usulleri hakkında bilgi sahibi oldu. Daha sonra Parlamentarium turuna geçilerek, bu eğitimde Avrupa Birliğinin kuruluşundan itibaren birliğin önemi ve amacı interaktif bir sergi şeklinde düzenlenen turda ele alındı. Son olarak ise Avrupa Birliği Konseyi’ndeki eğitime katılan öğrenciler, burada özellikle Konseyin işleyiş usulü ve Konseyin parlemento ve  diğer Avrupa Birliği kurumları ile ilişkisine odaklanan bir eğitim gezisine katılarak, özellikle Konseyin gündeminde olan AB’nin göç ile ilgili sorunlarına ilişkin ayrıntılı bilgi edinme şansına erişti.