Eyl 28, 2023 - Eki 15, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Uysal, Dünyaca Prestijli "Mustafa Prize"a Layık Görüldü

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) Kurucu Direktörü Prof. Dr. Murat Uysal, İran Mustafa Bilim ve Teknoloji Vakfı tarafından verilen ve “Müslüman coğrafyasının Nobel’i” olarak bilinen Mustafa Ödülü’nün (Mustafa Prize) 2023’teki 5 sahibinden biri oldu. 2015’ten bu yana iki senede bir verilen ödüller; insan hayatını iyileştiren, bilim dünyasında somut ve ileri seviyede buluşlara vesile olan ya da yeni bilimsel yöntemler sunan çalışmalara sahip araştırmacılara takdim ediliyor. Prof. Dr. Uysal ödüle Bilgi ve Haberleşme Bilimleri ve Teknolojileri alanındaki optik kablosuz haberleşme teknolojileri konulu çalışmalarıyla layık görüldü.

İslam İş Birliği Teşkilatı’na (OIC) üye ülkelerden üst düzey araştırmacıların ve akademisyenlerin dört kategoride aday gösterilebildiği Mustafa Ödülü geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Sami Erol Gelenbe, Prof. Dr. Uğur Şahin, Prof. Dr. Ümran İnan ve Prof. Dr. Cumrun Vafa gibi değerli akademisyenlere takdim edildi. Bahsi geçen kategoriler şu şekilde: “Yaşam ve Tıbbi Bilimler ve Teknolojiler,” “Nanobilim ve Nanoteknoloji,” “Bilgi ve Haberleşme Bilimleri ve Teknolojileri” ve “Temel ve Mühendislik Bilimleri.”

Ödül töreni 2 Ekim 2023’te İran’ın İsfahan şehrinde düzenlendi.

Ödülle ilgili ayrıntılı bilgi için: https://mustafaprize.org/en