Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 29, 2023 - Eki 15, 2023

Prof. Dr. Burcu Balçık, 2023 EURO HOpe Konferansı’nda İnsani Operasyonlar Alanındaki Katkıları İçin Profesör Luk Van Wassenhove Kariyer Ödülünü Aldı

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Akademik Direktörü Prof. Dr. Burcu Balçık, 7’cisi bu sene İngiltere’de gerçekleşen EURO HOpe Konferansı’nda, insani operasyonlar alanındaki olağanüstü araştırmalarından ve pratiğe sunduğu değerli katkılarından ötürü Profesör Luk Van Wassenhove Kariyer Ödülü’ne layık görüldü.

Bu prestijli ödül; insani operasyonların pratik sorunlarına dikkat çeken, derinlemesine araştırma yöntemleri kullanılarak yapılan araştırma sonuçlarını hakemli yayınlar ve vaka çalışmaları yayınları başta olmak üzere kamuyla paylaşan, uygulanabilir önerilerle pratiğe katkı sağlayan ve doktoralarını en az 7 yıl önce tamamlamış adaylara veriliyor.

Prof. Balçık 18 Eylül’de çevrim içi olarak katıldığı ödül törenindeki konuşmasında, kendisini ödüle aday gösterenlere, ödül jürisine, konferans organizatörlerine, beraber çalıştığı araştırmacılara ve öğrencilerine teşekkür etti. Konuşmasında; sayesinde insani lojistik alanı ile tanıştığı ve 2014’te genç yaşta vefat eden doktora danışmanı Prof. Benita Beamon’ı minnetle anan ve kendisine özel olarak teşekkür eden Prof. Balçık’ın bir diğer özel teşekkürü ise; insani operasyonlar alanına önemli katkılarda bulunan Luk Van Wassenhove’a, alana sağladığı katkılarından dolayı oldu.

Prof. Balçık son bir yılın, özellikle Türkiye’deki depremler sonrasında kendisi ve bu alanda çalışan çoğu akademisyen için zorlu geçtiğini ve süreçte büyük çaba gösterdiklerini vurguladığı konuşmasında, aldığı bu anlamlı ödülün, gelecekteki zorluklar karşısında motivasyon ve güç kaynağı olacağını dile getirdi. Birçok çalışmanın şiddetli deprem riski altındaki İstanbul’un dayanıklılığına ve hazırlıklı olmasına odaklandığını belirten Prof. Balçık konuşmasını, akademisyenlerin ve diğer paydaşların birlikte yapacakları yoğun çalışmaların hızla fayda göstermesi umuduyla tamamladı.