Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 03, 2023 - Eki 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mohammed Elamassie, Uluslararası Optica Kuruluşunda Kıdemli Üye Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) İcra Ortak Direktörü Dr. Mohammed Elamassie, optik ve fotonik alanlarındaki gelişmeleri destekleyen ve 1916’dan bu yana hizmet veren uluslararası Optica organizasyonunda Kıdemli Üye kategorisine yükseldi.

Dr. Elamassie çalışmalarını Türkiye’de sürdüren araştırmacılar arasından 2023’te bu kategoriye yükselen tek isim oldu. Kıdemli Üye kategorisi, Optica Yönetim Kurulu üyeleri tarafından üyelerin optik ve fotonik alanlarındaki deneyimlerine ve profesyonel başarılarına istinaden veriliyor. Kıdemli üyeliğe yükselmek için aranan şartlar arasında; araştırmacıların optik ve fotonik alanlarında en az 10 yıl profesyonel deneyim sahibi olmaları, 5 yıllık aktif Optica üyeliği ve iki kıdemli Optica üyesinden referans mektubu alması bulunuyor.

Doktorasını 2020’de Özyeğin Üniversitesi’nden alan Dr. Mohammed Elamassie’nin araştırma alanları optik kablosuz iletişim üzerine yoğunlaşıyor. Bu alanlar geniş bir yelpazede; su altı görünür ışık iletişimi, araç içi görünür ışık iletişimi, havada serbest alan optik iletişim, atmosferik kanal modellemesi, solma azaltma için çeşitlilik teknikleri ve MIMO iletişimini kapsıyor.