Şub 02, 2018

V. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararasi İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programının üçüncü etabı 1.2.2018 günü Lüksemburg'ta Avrupa Birliği Adalet Divani eğitimi ile gerçekleşti. OZU Hukuk Fakültesi ogrencileri, öncelikle büyük mahkeme salonunda görülecek dava öncesi mahkeme yetkilileri tarafından dava konusu hakkında eğitim aldılar. Özellikle davanın tarafları, mahkemenin yetkisi ve uyuşmazlık konusu hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler daha sonra büyük durusma salonuna geçerek burada duruşma öncesi mahkemenin usulü hakkında da bilgi sahibi oldular.

“Gökçe Delice Kuşu”nun İrlanda'daki doğal yasam alanlari olan bölgeye kurulmak istenen rüzgar gülleri ne karşı görülen çevre hukuku ile ilgili davada tarafların argümanlarını dinleme şansına erişen OZU Hukuk Fakültesi öğrencileri daha sonra mahkemenin tarihçesi hakkında da bilgi alma şansına eriştiler. Son olarak ise öğrenciler mahkeme yetkilileri tarafından mahkemenin yapısında gidilen değişiklikler ve güncel kararları hakkında interaktif şekilde eğitim aldılar.