Eki 19, 2023 - Eki 26, 2023

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mine Tekman Sardinia 2023 Konferansı’nda Açış Konuşması Yaptı

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Mine Tekman, atık yönetimi konusunda dünyadaki en prestijli konferanslardan biri olan ve iki senede bir organize edilen “Sardinia 2023 19th International Symposium on Waste Management and Sustainable Landfilling”de açış konuşmacısı oldu. 2015 yılından bu yana üzerinde çalıştığı araştırmalarının bulgularından yararlandığı 9 Ekim tarihli ve “Kuzey Kutbu’nda Plastik Kirliliği” başlıklı konuşmasında Tekman; yüksek nüfuslu olmayan Kuzey Kutbu’nda plastik kirliliğinin, sanılanın aksine, son derece önemli bir mesele olduğunun altını çizdi. Kara kaynaklı doğrudan kirliliğin, sorunun yalnızca bir bölümünü oluşturduğunu belirten Tekman; gemi trafiği kaynaklı ya da okyanus akıntılarıyla uzak mesafelere taşınan plastik atıkların Kuzey Kutbunda birikime neden olduğunun ve buzul içerisindeki yoğun mikroplastik kirliliğinin altını çizdi.

Dr. Öğretim Üyesi Mine Tekman’ın konuşması ile ilgili detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.