Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 05, 2018

Önemli Hatırlatma

Değerli Öğrenciler,

Gerek sosyal medyada, gerekse de Üniversite yönetimimize yansıtılan şikayetlerde, bazı öğrencilerin dersleri öncelikle kendilerinin seçtikleri, akabinde başka öğrencilere para karşılığında satmayı amaçladıkları şeklinde duyum ve ihbarlar alınmaktadır. Eğitim öğretim hayatını olumsuz etkileyen, hakkaniyet ve eşitliğe aykırı bu durum aynı zamanda Yükseköğretim Kurumu Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 6/1-a maddesinde belirtilen, öğrenme ve öğretme hürriyetini engelleyici bir eylem olarak uzaklaştırma gerektiren bir disiplin suçudur. Unutulmamalıdır ki, bu suç kapsamında dersi satın alan öğrencinin de aynı eylem çerçevesinde soruşturulması söz konusu olacaktır.

Bu suç, Üniversite disiplin suçu olmasının yanı sıra vergilendirilmemiş bir kazanç sağlamakta ve Türk Ceza Kanunu’nun 112. maddesi uyarınca hukuka aykırı davranışla eğitim ve öğretim hakkının kullanılmasına engel olunması dolayısıyla hapis cezasını gerektirmektedir.

Bu hususlar dikkate alınarak Rektörlüğümüzün gorevlendirmesi ile ön inceleme yapılmış ve bunun sonucunda disiplin soruşturması açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu faaliyetle ilgili Rektörlüğe iletilen şikayetler disiplin soruşturması kapsamında gereken itina ve gizlilik prensibi çerçevesinde değerlendirilecektir.

Üniversitemizde bu ve bunun gibi disiplin ve/veya TCK'ye göre suç teşkil eden davranışlar icin başta siz değerli öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların el birliğiyle çalışması oldukça önemlidir. Bu konuda gösterdiğiniz ve göstereceğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz.