Kas 06, 2023 - Kas 13, 2023

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyeleri Uluslararası Proje Yarışmasında Birincilik Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Güliz Özorhon ile Dr. Öğr. Üyesi İlker Fatih Özorhon’un yürütücüsü olduğu, Araştırma Görevlisi Gülbin Lekesiz ve Mimar Kerem Meral ile hazırladıkları tasarım projesi; Karadağ’da düzenlenen uluslararası bir proje yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. Karadağ Çevre, Şehir Planlama ve Kentsel Düzenleme Bakanlığı tarafından Karadağ Klinik Merkez Kompleksi’nde yer alan Acil Durum Merkezi’nin tasarımı için düzenlenen ve alanında uzman 7 kişilik bir jürinin değerlendirici olarak yer aldığı yarışmaya 20 uluslararası proje katıldı.

Yarışma jürisi raporunda birincilik kazanan proje için şu değerlendirme yer aldı: “Proje, bağlamın mükemmel morfolojik bir yorumunu sergiliyor ve dairesel iz boyunca mevcut Klinik Merkez Kompleksi binasıyla süreklilik içinde bir çözüm öneriyor. Bu şekilde hastane binasının girişinin açık alanını net bir şekilde tanımlıyor ve Ljubljanska caddesine kentsel bir saygınlık kazandırıyor. Yapısal yerleşim planının netliği, tüm odaların ve dağılım alanlarının rasyonel bir geometriye göre tanımlanmasına olanak tanıyor, aynı zamanda olası uyarlamalar için de esneklik sağlıyor.”

Sonuçları 27 Ekim’de açıklanan yarışma ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.