Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 20, 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk İngiltere’de Yaşayan ÖzÜ Mezunları ile Buluştu

Özyeğin Üniversitesi’nin İngiltere’de yaşayan mezunları 20 Ekim 2023’te Londra’da bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün sürpriz katılımıyla renklenen bu etkinlik, Endüstri Mühendisliği ‘18 mezunumuz Cansu Akyar öncülüğünde ve Mezunlar Ofisi’nin katkılarıyla gerçekleşti. Buluşmada, 2015’te ÖzÜ’den Le Cordon Bleu Patisserie diploması alan ve İngiltere’de kurduğu Novi Bakery London’ı işleten Sibel Neziroğlu Esendal, üniversitemizin 15. yıl kutlamasına ve Londra buluşmasına özel cupcake’ler hazırladı.

İngiltere buluşması ÖzÜ mezunlarını yurt dışında geniş katılımla bir araya getiren ikinci etkinlik oldu. Üniversitemiz 2019’da, Times Higher Education’ın (THE) Awards Asia 2019 ödüllerinde “Öğrenciler İçin Özel Destek” alanında dünya genelinde en iyi 8 üniversite arasında yer almıştı. Abu Dhabi’de (BAE) gerçekleşen ödül töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yaşayan mezunlarımızı, bu önemli ödülü birlikte kutlamak üzere törene davet etmişti.

Farklı programlardan farklı senelerde mezun olan yaklaşık 30 mezunumuzu bir araya getiren İngiltere buluşmasına katılanlar; deneyimlerini ve anılarını paylaşarak bağlarını daha da kuvvetlendirirken, ülke sınırlarını aşan başarılarını da bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk üniversitemizin 15. yılında böylesine anlamlı bir etkinlikte mezunlarımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Mezunlarımız ise, Rektörümüzün sürpriziyle hem heyecanlandıklarını hem ÖzÜ farkını bir kez daha hissettiklerini ifade etti.

Özyeğin Üniversitesi Mezunlar Ofisi Hakkında:

Özyeğin Üniversitesi Mezunlar Ofisi, üniversitemizde kazanılan kültürün ve farklılığının mezuniyetleri sonrasında da yaşatılması, öğrencilerimizin yaşamlarının zenginleştirilmesine katkı sağlanması, toplum hayatının iyileştirilmesine devam edilmesi ve üniversiteye olan bağlılıkla desteklerin devamı için 2014’te faaliyetlerine başladı. İlk mezunlarını verdiği 2012’den bu yana üniversitemizin, 7885 lisans, 1424 yüksek lisans ve 80 doktora mezunu olmak üzere toplam 9389 mezunu bulunmaktadır. Mezunlarımız bilgilerini web sitemizden güncelleyerek, güncel duyuru ve etkinliklerden haberdar olabilir.