Şub 25, 2019 - Şub 28, 2019

Özyeğin Üniversitesi “THE AWARDS ASIA 2019” Ödülleri ‘Öğrenciler için Üstün Destek’ kategorisinde en iyi 8 üniversite arasına girdi

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, üniversitelerin 5 kategoride yürüttüğü en iyi uygulama örneklerine verilen THE AWARDS ASIA 2019 ödüllerinde kısa listeye kalan üniversiteler açıklandı. Yükseköğretimin Oscar’ları olarak kabul edilen ve bu yıl Asya kıtasındaki üniversitelerin ilk kez dahil edildiği ödül programında Özyeğin Üniversitesi, ‘Sektörel Eğitim Programı (SE Programı)’uygulaması ile Öğrenciler için Üstün Destek alanında en iyi sekiz üniversite arasında yer almaya hak kazandı. Özyeğin Üniversitesi, 21 ülkeden yaklaşık 80 üniversitenin başvurduğu THE Awards Asia’da tüm kategorilerde Türkiye’den listeye giren 3, Öğrenciler için Üstün Destek kategorisinde ise yine Türkiye’den listeye giren 2 üniversiteden biri oldu. THE Awards Asia’da kazananlar, 30 Nisan - 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak THE Asian University Summit (Asya Üniversiteleri Zirvesi’nde) açıklanacak.

İngiliz yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE (Times Higher Education) dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasının yanı sıra 14 yıldır alanında en iyi uygulamaların ödüllendirildiği THE AWARDS programını da yürütüyor. THE, bu yıl ilk kez Asya kıtasındaki üniversiteleri de The Awards Asia adı altında ödül programına dahil ederek erişimi genişletti. The Awards Asia 2019 beş kategoride verilecek:

•         Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi
  •         Yılın Uluslararası Stratejisi
  •         Yılın Öğretme ve Öğrenme Stratejisi
  •         Öğrenciler için Üstün Destek
  •         Yılın Teknolojik Yeniliği

ÖzÜ Sektörel Eğitim Programı (SE Programı) Hakkında

Özyeğin Üniversitesi olarak kuruluşumuzdan bugüne dek benimsediğimiz misyon ve vizyon ışığında, paydaşlarımızın yaşamlarını dönüştüren, maddi olarak erişilebilir, girişimci bir araştırma üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Yenilikçi Sektörel Eğitim Programımız (SE Programı), birincil paydaşlarımız olan öğrencilerimizin eğitim ve istihdam edilebilirlik değerlerini arttırarak, onların eğitim deneyimlerinde dönüşüm yaratmak üzere kurgulanmıştır. Bu programla biz Türkiye'deki lisans müfredatlarında eksik olan sektörel bilgi, soyut beceriler ve iş deneyimini, öğrencilerin öğrenim yolculuğu ile sistematik olarak bütünleştiren bir eğitim felsefesi ile kendimizi diğer üniversitelerden farklı kılmaktayız. Sektörel Eğitim Programı, birbirine bağımlı üç boyuttan oluşmaktadır. Bunların ilki, farklı sektörler, uzmanlık alanları ve soyut becerilere odaklı sekiz Sektörel Çözümler dersi ile lisans programlarını güçlendirmek üzere tasarlanmış olan akademik boyuttur.  İkincisi, akademik birimlerimiz tarafından yönetilen, müfredata dahil zorunlu stajlardır.  ÖzÜ, öğrencilerinin tamamının mesleki deneyime sahip olmasını sağlamak için bütün lisans programlarında stajı zorunlu kılmış tek Türk üniversitesidir. Üçüncü boyut ise, ders dışı destek kapsamında sunulan kredisiz staj imkanlarıdır. Bu stajlarbirinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik sunulan kampüste çalışma fırsatlarından seçili firmalarla yapılan bir aylık kampüs dışı ücretli staj anlaşmalarına kadar geniş bir yelpazeyi içerir.   Bu özel fırsatlar, öğrencilerin özgeçmişlerini daha güçlü kılmalarına ve onları eğitim yolculuklarının ilk günlerinden itibaren kariyer seçeneklerini düşünmeye sevk etmeye yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.

SE Programı ile öğrencilerimize sunduğumuz üniversitemize özgü destek sisteminin, dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’nın Asya kıtasını kapsayan değerlendirmesinde Öğrenciler için Üstün Destek alanında en başarılı sekiz uygulamadan biri seçilmesinden mutluluk duyuyoruz.