Şub 07, 2018

VI. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programının Birinci Etabı, 7.1.2018 günü  Avrupa Birliği Adalet Divanı eğitimi ile gerçekleştirildi. Eğitimde öğrenciler öncelikli olarak Büyük Daire tarafından görülecek dava öncesi somut olay hakkında mahkeme yetkilileri tarafından bilgilendirildiler. Avrupa Birliğinin İşleyişi Hakkında Anlaşma’da düzenlenen rekabeti bozucu yahut bozma tehlikesi yaratan devlet desteklerine yönelik olarak İtalya’daki düzenleme değişikliğinin ele alındığı duruşmada tarafları dinleyen ÖZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri daha sonra mahkeme görevlileri ile Avrupa Birliği’nin tarihçesi ve ortaklık hukukundaki güncel gelişmeleri ele alma şansına eriştiler. Ardından öğrenciler mahkemenin yapısı ve yakın zamanda verilen önemli kararlar hakkında gerçekleştirilen eğitime katılma fırsatı buldular.