Kas 13, 2023 - Kas 21, 2023

Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Öğrencisi Başak Onbaşıoğlu, WDO Young Designers Circle Programına Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Başak Onbaşıoğlu, World Design Organization’ın (WDO – Dünya Tasarım Örgütü) 2023-2025 dönemi programı için seçilen genç tasarımcılar (WDO Young Designers Circle) arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda yine bölümün mezunlarından Nilay Zambak ve Hazal Doğa Kılıçkap ile yarı zamanlı öğretim görevlisi Gizem Severoğlu da programa seçilen genç tasarımcılar arasında yer almıştı.

Önceki adı ICSID (International Council of Societies of Industrial Designers) olan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan WDO, 1957 yılında endüstriyel tasarımını meslek olarak geliştirmek amacıyla Londra’daki bir toplantı sırasında kurulan tasarım alanında dünyadaki en büyük çatı örgüttür. Mevcut merkezi Montréal’dedir. 2020’de başlayan WDO Young Designers Circle programı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni karşılamak için tasarım içeren projeler geliştirilen bir oluşumdur. Program kapsamında Dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerin ve yeni mezun tasarımcıların birlikte çalışarak WDO üyeleri mentorluğunda projeler yürütülmektedir. Bu girişimin hedefi, tasarımın gelecekteki öncülüğünün ve etkisinin tohumlarını bugünden atarak, tasarım alanında liderlik rolünü pekiştirmektir.

Detaylı bilgi için: https://wdo.org/programmes/young-designers-circle/