Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 15, 2023 - Kas 22, 2023

Özyeğin Üniversitesi KMI_Kent ve Mimarlık Yüksek Lisans Öğrencileri Uluslararası Kentsel Tasarım ve Mimarlık Yarışmasında Birincilik Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Kent ve Mimarlık Yüksek Lisans Programı öğrencilerimiz Eda Akarsu, Beril Özelçi ve Özge Keskin, Union for the Mediterranean (UfM) tarafından düzenlenen 2023 Uluslararası Kentsel Tasarım Öğrenci Yarışması: Akdeniz’de İklim Değişikliğine Kentsel Çözümler (UfM Student Competition on Urban Design 2023: Urban Solutions to Climate Change in the Mediterranean) adlı yarışmada “Symbiosis with Amik Lake” başlıklı projeleri ile birincilik ödülü kazandı. Öğrencilerimizin projesi; Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri kapsamında 1950’lerden itibaren kuraklıkla mücadele eden Amik Ovası’ndaki mevcut su havzası ile ovanın habitat ilişkisine odaklanıyor ve “Birlikte yaşam mümkün mü?” sorusu üzerinden sembiyotik bir alternatif sunmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği’nin tüm ülkeleri ve Akdeniz çevresindeki AB üyesi olmayan 16 ülke dahil olmak üzere 43 üye ülkeyi bir araya getiren hükümetlerarası bir kuruluş olan UfM uluslararası yarışmasına 2023 yılında 12 ülkedeki 37 üniversiteden 80 proje katıldı. Yarışmaya proje sunan katılımcılardan, Akdeniz ülkelerinde iklim değişikliği kaynaklı sorunlara dair yenilikçi ve sürdürülebilir kentsel tasarım yoluyla çözümler getirilmesi beklendi. 7 kişilik uluslararası bir jürinin değerlendirmesi sonucunda ilk üçe giren projelerin yanı sıra iki projeye de mansiyon ödülü verilecek yarışmada üçüncülük ödülü Özyeğin Üniversitesi tarafından verilecektir.

UfM’nin 15. yılı kutlamalarının bir parçası olarak Barcelona’da gerçekleşecek ödül töreninde birincilik ödülü kazanan ÖzÜ öğrencilerimiz de hazır bulunacak.

Öğrencilerimizin ödüllü projesine dair video çalışmasına bu linkten erişebilirsiniz.

https://ufmsecretariat.org/urban-competition-results-2023/