Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 08, 2018

VI. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programının İkinci Etabı

 

VI. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Sertifika Programının İkinci  Etabı 8.2.2018 günü Cenevre’deki Birleşmiş Milletler eğitimi ile başarıyla tamamlandı. ÖZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri ilk olarak  Birlemiş Milletler merkezinde örgüt yetkilileri tarafından BM’nin tarihçesi, organları ve bu organların binalardaki merkezleri hakkında bilgi sahibi oldular.   

 

Daha sonra ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komiserliği yetkilisi tarafından, güncel insan hakları çerçevesinde uyguladıkları politiklalar hakkında eğitim alma fırsatına erişen ÖZÜ Hukuk öğrencileri, özellikle insan haklarının korunmasında BM’nin sahada nasıl çalışmalar yaptığı, bir ülkede gerçekleşen insan hakları ihlali halinde nasıl bir yol izlendiği  ve söz konusu devlet ve sivil toplum arasındaki ilişkilerin nasıl kurulduğuna yönelik prosedürleri güncel gelişmeler ışığında ele aldılar.   

 

Diğer oturumda ise Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Yetkilisi tarafından komiserliğin aktivitelerinin neler olduğu ve özellikle son dönemde yaşanan olaylar bakımından BM’nin mültecilere sağlamaya çalıştığı iki ekseni (uluslararası koruma ve kalıcı çözüm) interaktif şekilde değerlendirdiler.     

 

ÖZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, günün son eğitimini ise UNICEF’te gerçekleştirdi. Özellikle güncel istatistikler eşliğinde  mülteci çocukların eğitim hakkına odaklanan eğitimde Türkiye ve Yunanistan örnekleri üzerinden UNICEF’in çalışmaları ve gelecek politikası ele alındı.