Şub 09, 2018

VI. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsanHakları Hukuku Sertifika Programının Üçüncü Etabı

VI. AB Hukukunun Güncel Sorunları ve Uluslararası İnsanHakları Hukuku Sertifika Programının Üçüncü Etabı 8.2.2018 günü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, Strazburg’ta gerçekleştirildi.  Öncelikle mahkemenin yapısı ve önemi hakkında AHŞM yetkililerinin hazırlamış olduğu tanıtım filmini izleyen ÖZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, daha sonra ise mahkeme yetkilisinin hazırlamış olduğu teorik sunum ile özellikle mahkemenin yapısı, işleyişi, 14. Protokolün neler getireceği ve son dönemde mahkemeye yapılan başvurular ve verilen ihlal kararlarına yönelik istatistiki veriler ışığında önemli içtihatların yapılan değerlendirmesiyle, soru-cevap şeklindeki interaktif bir şekilde ele alma şansına eriştiler.