Kas 30, 2023 - Ara 07, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Eruçar Fındıkçı TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü Kazandı

Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Eruçar Fındıkçı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen Türkiye Bilim Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) 2023 Ödülleri’nde Malzeme Bilimi ve Teknolojileri alanında ödüle layık görüldü.

Doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri verilen TÜBA-GEBİP Ödülleri; 2023 yılında Türkiye genelindeki 24 üniversiteden 34 üstün başarılı genç bilim insanına takdim edildi.

TÜBA-GEBİP Ödülleri hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz: