Ara 22, 2023 - Ara 31, 2023

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Arık National Academy of Inventors Üyeliğine Seçildi

Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Enerji Verimli Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (EVATEG) Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Arık, Ulusal Mucitler Akademisi (National Academy of Inventors – NAI) üyeliğine seçildi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başta olmak üzere prestijli üniversitelerden, devlet kurumlarından ve kâr amacı gütmeyen araştırma enstitülerinden oluşan bir üye kuruluş olan NAI’nın, dünya çapında 300’den fazla kuruma bağlı üye (Kıdemli Üyeler ve Bölüm Üyeleri de) dahil olmak üzere 4600’den fazla bireysel üyesi bulunmaktadır.

NAI, ABD patentli mucitleri tanımak ve teşvik etmek, akademik teknoloji ve yeniliğin görünürlüğünü artırmak, fikri mülkiyetin ifşa edilmesini teşvik etmek, yenilikçi öğrencileri eğitmek ve onlara rehberlik etmek ve üyelerinin buluşlarının topluma nasıl fayda sağladığına dair daha geniş bir kamu anlayışı oluşturmak amacıyla 2009 yılında University of South Florida’da kuruldu. Her yıl 1500’den fazla yüksek katma değerli patentleri bulunan akademisyenin üyelik için aday gösterildiği kurumda 2023’te 160 akademisyen üyelik kazanırken, Prof. Dr. Arık 2023 yılında ödül kazananlar arasındaki tek Türk akademisyen oldu. Prof. Dr. Arık’ın da aralarında olduğu yeni üyelere ödülleri, 18 Haziran 2024’te ABD’nin North Carolina’daki Raleigh şehrinde gerçekleşecek 13. Yıllık Toplantı’da takdim edilecek.

110’dan fazla patenti bulunan Prof. Dr. Mehmet Arık’ın patentleri LED aydınlatma sistemleri, enerji ve savunma teknolojileri, medikal ve elektronik sistemler üzerinedir. Profesör Dr. Arık 10’dan fazla patentini Özyeğin Üniversitesi’nde 2013’te kurduğu EVATEG bünyesinde geliştirmiştir.

Konu ile ilgili daha fazla bilgi için: https://academyofinventors.org/nai-announces-2023-class-of-fellows/