Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 16, 2018

Tüketici Hukuku Paneli gerçekleştirildi.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Paksoy Ortak Avukat Bürosu’nun müştereken düzenledikleri Tüketici Hukuku Paneli 14.02.2018 tarihinde Hilton Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi. Özyeğin Hukuk Fakültesi mezunlarının da aralarında olduğu avukatlar, hukuk fakültesi öğrencileri, önemli şirket ve firmaların hukuk müşavirleri gibi geniş bir katılımcı kitlesi panele yoğun katılım gösterdi.

Açılış konuşmaları ilk olarak Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı sayın Prof. Dr. Dr. H.C. Yener Ünver tarafından, ardından Paksoy Ortak Avukat Bürosu kurucusu ve yönetici ortağı Av. Serdar Paksoy tarafından yapıldı.

1. Oturumda Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hulki Cihan Ön Ödemeli Konut Satış Sözleşmelerinde Tüketicinin Hakları ve Borçlarından bahsetti. Avans Tapu sorunundan da bahsedilip uygulamadaki bazı hataların altı çizildi. Ardından oturum, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Özer’in Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Aldatıcı Ticari Uygulamalar ve Sonuçlarını ele alması ile devam etti. Reklam Kurulu kararlarından somut örnekler verilen konuşmada özellikle aldatıcı eylem ve aldatıcı ihmalin farklarının altı çizildi. İlk oturumun son konuşmacısı olan Paksoy Ortak Avukat Bürosu kıdemli avukatı Av. Yasemin Semiz ise Ayıplı Maldan Kaynaklanan Tüketici Davaları Uygulamasına İlişkin Tespitler ve Değerlendirmeler ile devam etti. Av. Yasemin Semiz ayıplı mal kavramını açıklayarak özellikle genç meslektaşları uygulamadaki önemli yanlışların altını çizerek bilgilendirmiştir.

15 dakikalık kahve molasının ardından 2. oturuma geçildi. 2. Oturumda ilk olarak Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu Mesafeli Sözleşmeler üzerinde durdu. Konuşmadan özellike Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında mesafeli satış sözleşmeleri üzerinde duruldu.

Ardından son konuşmacı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Sn. Bayram Uzunoğlan 6502 sayılı Kanun ve İkincil Mevzuat Kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Denetim ve Yaptırım Yetkisinden bahsetti. Konuşmada özellikle Reklam Kurulu’nun görev ve yetkileri ile uygulamada nasıl karar verdiğine değinildi.

Oturum sonunda yaklaşık 1.5 saat süren, dinleyicilerin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği soru-cevap kısmı gerçekleştirildi.