Oca 02, 2024 - Oca 05, 2024

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Uysal 100. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü’nün Sahibi Oldu

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) Kurucu Direktörü Prof. Dr. Murat Uysal, Mühendislik Bilimleri kategorisinde TÜBİTAK 100. Yıl Bilim Ödülü’nün sahibi oldu. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından; temel bilimler, mühendislik bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler dallarında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmalar gösteren Türk bilim insanlarına 1966’dan beri her yıl verilen Bilim Ödülleri, en üst düzey ödüller olarak kabul görmektedir.

Prof. Dr. Murat Uysal Cumhuriyetin 100. Yılı şerefine 100. Yıl Bilim Ödülü olarak adlandırılan bu ödüle, optik kablosuz haberleşme teknolojileri konulu çalışmalarıyla layık görüldü. 27 Aralık 2023’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen törende Prof. Dr. Uysal’a ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.

Detaylı bilgi için: https://tubitak.gov.tr/tr/haber/100-yil-tubitak-bilim-ozel-hizmet-ve-tesvik-odulleri-aciklandi