Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 05, 2024 - Şub 07, 2024

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Hayırseverliği Harvard Business School’da Vaka Çalışması Oldu

Özyeğin Üniversitesi’nin Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in hayırseverlik çalışmaları, mezunu olduğu dünyanın en prestijli işletme okullarından Harvard Business School’da (HBS) vaka çalışmasına konu oldu. Orta Doğu’da ve Türkiye’de bir ailenin hayırseverlik yolculuğu hakkında HBS’de yazılan ilk çalışma olan “Özyeğin Sosyal Yatırımları: Hayırseverlikte Manevi Miras Oluşturma” başlığıyla yayımlanan vaka örneğinde, Özyeğin ailesinin sosyal yatırımları ve hayırseverlik faaliyetlerinin kurumsallaşması için oluşturdukları model ele alındı. Vaka çalışmalarının yaşanmış hayat öyküleri üzerinden işlenmesi HBS’ın en önemli öğrenme araçları arasında sayılıyor.

Üniversitemizin Kurucusu Hüsnü Özyeğin, 1969’da mezun olduğu HBS’de 20 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen derste önce yaşam hikâyesi üzerinden yazılan vaka örneğini dinledi; ardından da öğrencilerin sorularını yanıtladı. Vaka analizi dersinde Hüsnü Özyeğin’e, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ayşen Özyeğin ve Özyeğin Sosyal Yatırımlar Başkanı Ayla Göksel eşlik etti. Hüsnü Özyeğin; yaklaşık 45 yıl evvel mezun olduğu okulda hayat hikâyesinin ve başarılarının öğrencilere örnek olarak anlatılmasını tarifi güç ve müthiş bir duygu olarak niteledi. Sayın Özyeğin, önceki yıllarda başarılarını anlattığı bir mekânda bu sefer manevi mirasa ve değerlere dair konuşmanın farklı bir haz olduğunu belirtti.