Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 28, 2024

Özyeğin Üniversitesi ve Esenyurt Belediyesi Arasında Esenyurt Çocuk Üniversitesi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Özyeğin Üniversitesi ve Esenyurt Belediyesi arasında, Esenyurt’ta kurulacak Çocuk Üniversitesi’nde eğitimlerin geliştirilmesine ve düzenlenmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. 28 Şubat 2024’te Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün ev sahipliğinde Üniversitemizde düzenlenen imza töreninde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra, Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Sümer, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Alper Açık ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç. Dr. Faik Gür; Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları Günnur Orhun ve Belgin Oflazoğlu Orkunoğlu ile Kültür İşleri Müdür Vekili Hüseyin Yaşar hazır bulundu.

İmzalanan 2 senelik protokol çerçevesinde ilçede kurulması planlanan üniversitede, sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan ve derslerinde başarılı çocuklar için düzenlenecek eğitim programlarının yanı sıra kişisel gelişimlerini destekleyecek programlara da katılmaları amaçlanıyor. Tasarlanan programlar arasında meslek etiği, toplumsal nezaket kuralları, kişilerarası temel iletişim, öfke kontrolü, beden dili, diksiyon ve temel girişimcilik yer alıyor. Gerçekleştirilecek iş birliği ile; çocuklara yönelik eğitimlerin niteliğinin artırılması, çocuk gelişimini destekleyen eğitim programlarının geliştirilmesi ve böylelikle çocukların sosyal, bilişsel, kültürel ve akademik gelişimlerine fayda sağlanması hedefleniyor.

Özyeğin Üniversitesi mzalanan protokol kapsamındaöğrenim ve ölçme-değerlendirme materyallerini üretecek ve Esenyurt Belediyesi yetkilileri ile paylaşacak. Üniversitemiz aynı zamanda; üniversitede gerçekleşecek ve belediyeye bağlı görev yapan psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları başta olmak üzere pek çok çalışanın mesleki gelişimlerine katkı sunabilecek seminer, eğitim ve çalıştay gibi faaliyetlere katılım imkânı sunacak.