Mar 19, 2018

Dünya Saati (Earth Hour) Hareketine Destek Oluyoruz

Başta iklim değişikliği olmak üzere dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 2007 yılından bu yana WWF tarafından yürütülen Dünya Saati (Earth Hour), çevresel sorunlara gösterilen duyarlılığın küresel bir ifadesi olarak her yıl bir saatliğine ışıkların kapatılması ile dünyanın dört bir yanından katılım ile gerçekleşiyor.

Sürdürülebilirliği her açılımı ile destekleyen bir üniversite olarak biz de, 25 Mart Pazar günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek Dünya Saati hareketine  Yurt Reviri, Kütüphane ve 7/24 alanı, AB1 Güvenlik Merkezi, Tüm Güvenlik Noktaları, Gürsel Mobo, Yurt Mini Quad (iç avlular), Yurt- ScOLa Arası Yürüyüş Yolu ve Yeni Servis Alanı hariç, kampüsümüzün diğer bölümlerindeki ışıkları söndürerek destek olacağız.

Dileyen çalışan ve öğrencilerimiz bulundukları mekânlarda ışıklarını söndürerek kişisel olarak Dünya Saati hareketine katılabilirler.

Hepimiz için daha güzel ve yaşanabilir bir dünya dileğiyle…

Prof. Dr. Esra Gençtürk