Mar 20, 2018 - Nis 20, 2018

IV. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 1. Etabı 19.3.2018 günü başladı

IV. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 1. Etabı 19.3.2018 günü başladı.

Sertifikaya katılan ÖzÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri Stuttgart'ta bulunan, doksan avukatın çalıştığı, ticaret hukuku alanında uzmanlaşmış Almanya'nın önde gelen hukuk bürolarından Menold Bezler Hukuk Bürosu'nu ziyaret etti. Almanya'da hukuk eğitimine ve mesleğine ilişkin sunumun düzenlediği büroda, öğrencilerimiz Almanya'da meslek eğitimi konusunda bilgi aldı ve büronun kütüphanesini görme fırsatı buldu.

Menold Bezler Hukuk Bürosu ziyaretinin ardından, öğrencilerimizle Stuttgart Başsavcılığı'na gittik. Başsavcılıkta Sayın Başsavcı Siegfriedmahler, Sayın Savcı Schweizer ve Sayın Başsavcı yardımcısı Dr. Götz, Almanya'da savcılık makamı, işleyişi ve öldürme suçları hakkında sunum yaptı.

Gün sonunda Stuttgart Başkonsolosu Sayın Ahmet Akıntı öğrencilerimizi rezidansında kabul etti, devletler hukuku ve Viyana Sözleşmesi hakkında bilgi veren Dr. Altan Heper sonrasında, Başkonsolos Sayın Akıntı ile uluslararası ilişkilerdeki güncel problemler hukuki açıdan değerlendirildi, toplantıdan sonra Sn. Başkonsolosun verdiği kokteylle IV. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın ilk günü tamamlandı.

Etkinlik hakkındaki diğer haber ve fotoğraflar için lütfen tıklayınız.