Mar 21, 2018 - Nis 21, 2018

IV. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 2. etabı 20.3.2018 tarihinde yapıldı

IV. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 2. Etabı 20.3.2018 tarihinde yapıldı.

Sertifkaya katılan Özü Hukuk Fakültesi öğrencileri ile Karlsruhe'de bulunan Federal Yüksek Mahkeme'yi ziyaret ettiler. Federal Yüksek Mahkeme'de, yetkililer tarafından Almanya'nın yargı sistemi, Federal Yüksek Mahkeme'nin yargı sistemindeki yeri, temyiz kanunyolunun işleyişi hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler Türk yargı sistemi ve Alman yargı sistemini karşılaştırma fırsatı bulurken, Mahkeme'nin kütüphanesini ve duruşma salonlarını incelediler. Ayrıca,  Karlsruhe'de bulunan Alman Anayasa Mahkemesini de aynı gün ziyaret eden öğrenciler, Mahkeme'deki duruşma ve hakimlerin çalışma yerleri, duruşma salonu, basın salonu ve kütüphaneyi gezmiş, Anayasa Mahkemesi'nin Alman yargı sistemindeki yeri, kuruluşu, işleyişi, soyut-somut norm denetimi ve bireysel başvuru hakkında bilgi almışlar ve Alman Anayasa Mahkemesi'nin mimarisi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmuşlardır.