Mar 22, 2018 - Nis 22, 2018

IV. Alman Hukuku Sertifika Programının III. Etabı

IV. Alman Hukuku Sertifika Programının III. Etabı’nda (21.03.2018) ÖzÜ Hukuk Fakültesi öğrencileriyle ilk olarak Stuttgart'ta bulunan Eyalet Mahkemesi ziyaret edildi. Mahkemede, Almanya'da hakimlik mesleği hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimiz Ticaret Hukuku konulu dava dosyasını inceleme yöntemini öğrendiker ve bir duruşma salonunu incelediler. Mahkeme başkanı ike hukuki sohbet gerçekleştirildi.

Stuttgart Eyalet Mahkemesi'nin ardından, Tübingen Üniversitesi'ne gidildi. Prof. Dr. Bernd Heinrich’in seminer açılış konuşması sonrasında Üniversite’de akademisyenler Tamara Rapo ve Julian Günther'in "Alman Hukukunda Temel Haklar Dogmatikine Giriş" ve "Alman Ceza İnfaz Hukukuna Giriş" sunumları dinlendi. Sunumların ardından, Tübingen Üniversitesi'nde öğrencilerimiz resepsiyona katıldılar.