Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 23, 2018 - Nis 23, 2018

V. Alman Hukuku Sertifika Programının 1. Etabı

22.03.2018 tarihinde başlayan V. Alman Hukuku Sertifika Programının 1. Etabında ÖzÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, Karlsruhe'de bulunan Alman Federal Yüksek Mahkemesi (Alman Yargıtayı) ziyaret edildi. Mahkeme'de ceza ve hukuk davalarının görüldüğü duruşma salonlarını inceleyen öğrencilere, bir hakim tarafından Almanya'da hukuk ve ceza davalarında temyiz kanunyoluna ilişkin ayrıntılı bilgi verildi. Öğrenciler, Federal Mahkeme'de bulunan, Almanya'nın en büyük mahkeme hukuk kütüphanesini, hukuk müzesini ve aslında saray olarak inşa edilmiş olan fakat şu anda Federal Mahkeme başkan ve yönetim kadrosunun çalışma ofisi ve ayrıca bir kısmı da duruşma salonu olarak kullanılan tarihi binayı görme fırsatı buldular.


Federal Mahkeme'nin ardından yine Karlsruhe'de bulunan Federal Anayasa Mahkemesi ziyaret edildi. Anayasa Mahkemesi'nin tarihçesi, önemli kararlar, mahkemenin kuruluşu, yapısı, çalışma düzeni ve iz bırakan Anayasa Mahkemesi üyelerinden bahsedildikten sonra, sonra Anayasa Mahkemesi binası , duruşmalar, bireysel başvuru, kütüphane ve üyelerin özlük haklarıyla duruşmaların icrası hakkında da bilgi verildi. Basın salonunu ve önemli kararların tefhim edildiği duruşma salonu, Anayasa Mahkemesi'nin işleyişi, dosya çalışmaları ile mahkemenin görevleri hakkında bilgi edinildi.


V. Alman Hukuku Sertifika Programının 1. Etabı Federal Anayasa Mahkemesi kütüphanesini ve müzesini gezilerek tamamlandı.