Mar 23, 2018 - Nis 23, 2018

V. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 2. Etabı 23.03.2018 tarihinde gerçekleşti.

ÖzÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri Stuttgart'ta bulunan eyalet mahkemesini ziyaret ettiler. Mahkemede, Almanya'da hakimlik mesleği hakkında bilgi verildi. Öğrencilerhaksız rekabet konulu dava dosyasını inceleme, hakimlik cübbesi ve duruşma salonu görme fırsatı buldu.

Stuttgart Eyalet Mahkemesi ziyaretinin ardından, öğrencilerle Stuttgart Başsavcılığı'na gidildi. Başsavcılıkta Sayın Başsavcı Siegfriedmahler, Sayın Savcı Schweizer ve Sayın Başsavcı yardımcısı Dr. Götz, Almanya'da savcılık makamı, soruşturma süreci, koşullu salıverilme, öldürme suçları ve otopsi hakkında sunum yaptı.

Stuttgart Başsavcılığı'nın ardından Tübingen Üniversitesi'ne gidildi, Üniversitede araştırma görevlileri Tamara Rapo ve Julian Günther'in "Alman Hukukunda Temel Haklar Dogmatikine Giriş" ve "Alman Ceza İnfaz Hukukuna Giriş" sunumları izlenildi. Sunumların ardından, Tübingen Üniversitesi'nde öğrencilere verilen resepsiyonla V. Alman Hukuku Sertifika Programı'nın 2 Etabı tamamlandı.