Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 27, 2018

7. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışmasında Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Öğrencilerimiz Birincilik ve Üçüncülük Ödülü Kazandılar

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde yürütülen, otomotiv sektöründe komponent bazlı yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen 7. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’nda üniversitemize hem profesyonel kategori hem öğrenci kategorisinde birincilik ve üçüncülük olmak üzere iki ayrı ödül geldi.

“Profesyonel” kategoride Makina Mühendisliği öğretim üyelerimiz liderliğinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin oluşturduğu ekip, “Bütünleşik Olarak Tasarlanmış Ölçeklendirilebilir Üre Enjeksiyon Sistemi (Scaleable urea injection system designed in an integrated manner)” projesi ile birinciliğe layık görüldü. Bu sistem, özellikle ağır vasıtaların egzos gazında olan zehirli NOx gazlarının temizlenmesi için kamyon, tır, otobüs, tren, gemi ve jeneratör motorlarında kullanılabilecek bir yüksek teknoloji ürünüdür. Proje yürütücülüğünü Dr.-Ing. Öğretim Üyesi Özgür Ertunç, araştırmacılığını Dr. Öğretim Üyesi Özkan Bebek, danışmanlığını Doç. Dr. Güney Güven Yapıcı’nın yaptığı ekipte yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz Ozan Ekin Nural, Alireza Razeghi, Deniz İmamoğlu, Gürel Özeşme, Mehmet Polat Küntüz, Ayhan Yağcı, Sarmad Qureshi ve Onur Bilgin yer aldı. Ford-Otosan’dan Tahsin Hacıbekir ve Dr. İsmail Hakkı Savcı da projeye destek verdi.

Tasarımların özgünlük ve yenilik açısından değerlendirildiği; ayrıca projelerin kullanıcıya ve üreticiye sağlayacağı faydalar, katma değer ve uygulanabilirliğinin de göz önüne alındığı yarışmada ayrıca Dr. Öğretim Üyesi Polat Şendur’un danışmanlığında Makina Mühendisliği Lisans Programı 4. sınıf öğrencilerimiz Ece Yenilmez ve Ali Yaşar’ın yürüttüğü "Denge Çubuğu Tasarımı ve Optimizasyonu" (Design and Optimization of Anti-Roll Bar) isimli proje “Öğrenci” kategorisinde üçüncülük aldı.